Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2024
Studiested
Kristiansand

HR i norsk arbeidsliv tilbys ved campus Kristiansand i studieåret 2024-2025.

Studiet passer for alle som ønsker å jobbe med menneskelige ressurser i en bedrift eller offentlig virksomhet. Du vil lære om hva som er sentrale HR-oppgaver og- utfordringer i dagens arbeidsliv, herunder hva en moderne personalpolitikk innebærer, hva som er de mest sentrale rettsregler i arbeidslivet, hvordan personalutvikling og endringsledelse kan drives, hvordan man utvikler et godt arbeidsmiljø og et HMS-system, hvordan bemanning i praksis kan håndteres, og hvordan man kan stimulere til læring på en arbeidsplass.

Studiet er praksisnært og gir deg trening i å utvikle viktige ferdigheter innenfor HR-feltet. Studiet gir deg muligheter til å ha praksistid i en virksomhet, samt vil bidra til å øke din evne til å reflektere over FNs bærekrafts mål og hvordan virksomheter kan bidra til å nå disse målene gjennom personalpolitikken.

Studerer du hos oss får du utdanning av høy, internasjonal kvalitet. Vi er én av tre norske handelshøyskoler med internasjonal AACSB-akkreditering.

Hva lærer du?

Du vil få kunnskap om sentrale HR-oppgaver og utfordringer i arbeidslivet og viktige avtaler og rettsregler som gjelder i Norge. Det legges vekt på at du skal ha kunnskap om medvirkning og arbeidsmiljøutvikling. Du vil lære hvordan en arbeidsplass kan få til gode læringsprosesser. Noen stikkord om innholdet:

  • Hva forventes av en bedrift som ønsker å ha en moderne og strategisk personalpolitikk?
  • Hvordan utvikle arbeidsmiljøet og HMS-systemet?
  • Hva er de mest sentrale rettsregler og avtaler i arbeidslivet?
  • Hvordan håndtere vanskelige saker i arbeidslivet, eksempelvis konflikter, mobbing og trakassering på arbeidsplassen?
  • Hva må til for å fremme kompetanseutvikling og læring i en organisasjon?

Jobbmuligheter

Kombinert med annen utdanning og/eller erfaring, vil du kunne søke på stillinger innen HR-feltet, prosjektledelse og utviklingsarbeid i offentlig eller privat virksomhet. Studiet egner seg også for deg som ønsker å bygge på din tidligere utdanning med personalledelse.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Tidlig opptak

For deg som trenger tidlig svar på søknaden din så er det mulig å søke om tidlig opptak. Søknadsfristen er da 1. mars. Les mer om hvem som kan søke om tidlig opptak

Opptakskrav og poeng

Toårig høyere utdanning, eller ett års høyere utdanning og tre års relevant ledelses- og/eller HR-praksis.

Videre studier

Studiet kan inngå i bachelor i økonomi og administrasjon eller i annen bachelorgrad og vil da kunne kvalifisere for å søke opptak til ulike masterprogram, for eksempel Master i innovasjon og kunnskapsutvikling eller Master i økonomi og administrasjon – siviløkonom ved UiA.

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

8005

Studiepoeng

60

Antall plasser

25

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

AACSB logo

Andre studier du kanskje vil like