Studiepoeng
Høst 2018
Studiested
Kristiansand

Ønsker du å undervise i grunnskolen og ønsker faglig fordypning på masternivå, kan denne utdanningen være aktuell for deg.

Masterprogrammet kan tas som et toårig påbyggingsstudium for deg som allerede har studert en lærerutdanning innrettet mot undervisning i grunnskolens trinn 5-10. Hos oss har du mulighet til faglig fordypning i engelsk, kroppsøving, matematikk, norsk eller religion, livssyn og etikk med utdanningen rettet mot trinnene 5-10. Det tas forbehold om endringer i fagtilbudet.

Hva lærer du?

Masterstudiet gir deg den solide faglige kompetansen du trenger for å være lærer i grunnskolen. I de siste to årene av det femårige løpet/påbyggingsstudiet får du muligheten til å fordype deg i faget du har valgt, og en ytterligere fordypning i fagdidaktikk. Studiet er profesjonsrettet og forskningsbasert og gir grundig faglig og didaktisk kompetanse.

Jobbmuligheter

Etter endt grunnskolelærerutdanning kan du jobbe som lærer i grunnskolen. Hvilke trinn du kan jobbe på avhenger av hvilke trinnspesialisering du velger i studiet. Velger du GLU 5-10 kan du jobbe med elevene i alderen 10-16 år, på 5.-10.trinn.

Oppbygging

Det tas forbehold om feil og endringer i studieplanrammen.

Se hele studieplanen

Opptakskrav

a) For deg med GLU-bakgrunn: fullført og bestått de tre første studieårene, herunder 60 studiepoeng i Pedagogikk og elevkunnskap og 60 studiepoeng i det faget du skal studere på masternivå, samt gjennomført 17 uker praksis.
b) Fullført allmennlærerutdanning: minst 60 studiepoeng i masterfaget.
c) Annen lærerbakgrunn: individuell vurdering. Minst 60 studiepoeng i masterfaget og minst 30 studiepoeng pedagogikk.

Det stilles krav om vektet gjennomsnittskarakter for både masterfaget og Pedagogikk og elevkunnskap/Pedagogikk på C eller bedre.
Se utfyllende regler for opptak

Dette studiet har skikkethetsvurdering, krav til politiattest og tuberkuloseundersøkelse.

Kvalifiserende UiA-studier

Videre studier

UiA har også et bredt etter- og videreutdanningstilbud som er tilpasset deg som skal jobbe som lærer.

Andre studier du kanskje vil like

Søkekode

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Lærer å bli lærer

– At jeg nå er i ferd med å bli lærer gir meg kunnskap, følelse av mestring, sosiale nettverk og personlig utvikling. Jeg ser på læreryrket som svært spennende. For det første er jeg veldig glad i mennesker og jeg ser virkelig frem til å ha et yrke der relasjonsbygging står så sentralt.

Davor Milic

Grunnskolelærerutdanning 5-10