Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2023
Studiested
Kristiansand

Hvis du er interessert i å lære mer om friluftsliv, bør du velge dette årsstudiet! Her får du et spennende år til å fordype deg i friluftsliv med fokus på norske tradisjoner i ulike årstider, gjennom både praktiske og teoretiske emner. Studiet inneholder turledelse og veiledning i ulike typer natur- og kulturlandskap, men med et utvidet fokus på kyst- og skjærgårdaktiviteter langs den vakre Sørlandskysten. Bølgesurfing og kajakk er blant aktivitetene du kommer til å få god erfaring med.  

Du får mulighet til følgende sertifiseringer: våtkort (kajakk), brattkort (klatring), båtførerprøve, turleder Den Norske Turistforening sommer og vinter.

I tillegg får du spennende praksis gjennom vårt samarbeid med Midt-Agder Friluftsråd og Den Norske Turistforening.

Hva lærer du?

I løpet av studiet vil du få praktisk kompetanse innen planlegging og gjennomføring av turer i ulike miljøer, og ulike årstider, samt kompetanse til å lede og veilede ulike grupper i ulike friluftslivsaktiviteter. Du vil også lære om blant annet friluftslivstradisjon, friluftslivspedagogikk, norsk kulturarv, samt lover og forskrifter for naturforvaltning.

En del av undervisningen er lagt utenfor campus slik som i nærliggende skjærgård, til fjells, til vanns og til skogs. Praktisk undervisning er obligatorisk.

Jobbmuligheter

Årsstudiet er en grunnleggende utdanning i friluftsliv. Studiet vil gi deg verdifullt grunnlag for virksomhet knyttet til friluftsliv i ulike organisasjoner (for eksempel Den norske turistforening, friluftsrådene), helserehabilitering og i den kommersielle naturbaserte reiselivsbransjen. Studiet gir en fagkompetanse innen friluftsliv som er relevant for barnehage, grunnskole, videregående skole og folkehøgskole.

Årsstudiet i friluftsliv kan inngå i bachelorprogrammet i idrett og bachelorprogrammet i folkehelsearbeid.

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse.

Andre opplysninger: 

Studiet er fysisk krevende, så du må være i relativt god fysisk form. Du må kunne svømme og ha tilfredsstillende basisferdigheter på ski. Det anbefales også at du mestrer livredning.

Andre krav i løpet av studiet

Ved opptak må du legge frem politiattest.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

43,9

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 172

Studiepoeng

60

Antall plasser

16

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Snakk med en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Video

Andre studier du kanskje vil like