Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Omfang
Heltid
Start
Høst 2023
Studiested
Kristiansand

Hvis du er interessert i å lære mer om friluftsliv, bør du velge dette årsstudiet! Her får du anledning til å bruke ett år til å fordype deg i friluftsliv med fokus på norske tradisjoner i ulike årstider, gjennom både praktiske og teoretiske emner. Studiet inneholder turledelse og veiledning i ulike typer natur- og kulturlandskap, men med et utvidet fokus på kyst- og skjærgårdaktiviteter langs den vakre Sørlandskysten. Bølgesurfing og kajakk er blant aktivitetene du kommer til å få god erfaring med.  

Hva lærer du?

I løpet av studiet vil du få praktisk kompetanse innen planlegging og gjennomføring av turer i ulike miljøer, og ulike årstider, samt kompetanse til å lede og veilede ulike grupper i ulike friluftslivsaktiviteter. Du vil også lære om blant annet friluftslivstradisjon, friluftslivspedagogikk, norsk kulturarv, samt lover og forskrifter for naturforvaltning.

En del av undervisningen er lagt utenfor campus slik som i nærliggende skjærgård, til fjells, til vanns og til skogs. Praktisk undervisning er obligatorisk.

Jobbmuligheter

Studiet er en grunnleggende utdanning i friluftsliv rettet mot undervisning i grunnskolen, videregående skole samt folkehøgskoler. Undervisning i skolen forutsetter lærerutdanning eller praktisk pedagogisk utdanning (PPU). Årsstudiet vil gi deg verdifullt grunnlag for virksomhet knyttet til friluftsliv i frivillige organisasjoner, helserehabilitering og i den kommersielle naturbaserte reiselivsbransjen.

Studiet kan inngå i bachelorprogrammet i idrett

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Generell studiekompetanse.

Andre opplysninger: 

Studiet er fysisk krevende, så du må være i relativt god fysisk form. Du må kunne svømme og ha tilfredsstillende basisferdigheter på ski. Det anbefales også at du mestrer livredning.

Andre krav i løpet av studiet

Ved opptak må du legge frem politiattest.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

43,9

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 172

Studiepoeng

60

Antall plasser

16

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Snakk med en student

Vil du høre fra noen som faktisk studerer på UiA?

Video

Andre studier du kanskje vil like