Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Omfang
Heltid
Start
Høst
Studiested
Grimstad

Det er ikke opptak til Flyteknikk høsten 2015.

Er du interessert i drift og vedlikehold av fly og helikoptre? Da kan flyingeniørutdanningen ved UiA være noe for deg. Vi samarbeider med Luftforsvarets skolesenter på Kjevik.

Hva lærer du?

Flyingeniørutdanningen ved UiA gir deg et bredt grunnlag innen mekanikk, elektro- og maskinteknikk, reguleringsteknikk samt elektriske og hydrauliske drivsystemer.  

Jobbmuligheter

Som flyingeniør kan du jobbe med drift, vedlikehold og modifikasjoner av fly og helikoptre, samt planlegging og ledelse av slikt arbeid. Som flyingeniør er du også en moderne maskiningeniør, og du kan finne jobbmuligheter innen flere bransjer, ikke minst innen offshore og mekanisk industri.

Oppbygging

Deler av undervisningen i 3. studieår vil kunne bli gitt ved Luftforsvarets skolesenter Kjevik (LSK). Du kan også ta studiets femte semester ved et av universitetets partneruniversiteter i utlandet.

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav er en av følgende:

1) Generell studiekompetanse med R1, R2 og Fysikk 1 eller tilsvarende. Søkere som mangler R1, R2 og/eller Fysikk1 kan søke lokalt opptak til tresemstersordningen (TRES).

2) Ettårig forkurs for ingeniørutdanning

3) Toårig teknisk fagskole. Søkere med nyere godkjent 2-årig fagskoleutdanning i tekniske fag må dokumentere kunnskaper i matematikk og fysikk tilsvarende R1, R2 og Fysikk 1.

4) Fagbrev innen utdanningsprogrammet Elektrofag, programområde Flytekniske fag

Anbefalte forkunnskaper
Ingeniørstudier forutsetter gode forkunnskaper i matematikk og fysikk. Studenter med dårligere karakter enn 4 fra videregående eller C fra forkurset i matematikk og fysikk anbefales å følge kursene MA-007 Matematikk oppgradering 2 og FYS002 Fysikk oppgradering i tillegg til ordinære emner 1. studieår.

Søkekoder:
201 007 via Samordna opptak
TRES: 9914 via Lokalt opptak
Y-vei: 9960 via Lokalt opptak

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

47,8

Kvote for førstegangsvitnemål

45,6

Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.

Utveksling

I en stadig mer globalisert verden stiller arbeids- og samfunnslivet økende krav til global innsikt og erfaring. UiA ønsker å integrere studentutveksling i alle studieprogram.

Alt du trenger å vite om utveksling

Videre studier

Studiet kvalifiserer deg for opptak til masterprogram i mekatronikk, fornybar energi og industriell økonomi og teknologiledelse ved UiA, samt andre masterprogrammer i inn og utland.

Fullført treårig ingeniørutdanning (180 studiepoeng) gir graden bachelor i ingeniørfag.

Fakta

Søknadsfrist

15. april

1. mars for noen søkergrupper. Gjelder det deg?

Søkekode

201 007

Studiepoeng

180

Antall plasser

20

Spørsmål om opptak til studiet?

Kontaktpersoner for dette studiet

Catherine Elise Svendsen, opptakskontoret
catherine.e.svendsen@uia.no, tlf. 37233276

Tone Esketveit, opptakskontoret
tone.esketveit@uia.no, tlf. 37233121

Åse Linn Berntsen, studiekonsulent
ase.l.berntsen@uia.no, tlf. 37233221

Geir Kløkstad, studiekonsulent
geir.klokstad@uia.no, tlf. 37233223