0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 år
Omfang
Heltid
Start
Høst
Studiested
Kristiansand

Det vil ikke bli opptak til dette studiet høsten 2022.

Er du interessert i det å fortelle gjennom film? I påbyggingsstudiet i filmvitenskap og filmproduksjon lærer du mer om filmteori, det å forstå film og de teknikker som kan brukes for å fortelle noe. Kunne du tenke deg å lære mer om å produsere film, fra planlegging og skriving til kamerabruk og redigering? Dette studiet kombinerer begge disse sidene ved film, både det teoretiske og det praktiske.

Plasser på studiet tildeles etter at interne søkere har fått plass.

Hva lærer du?

Du utvikler deg som audiovisuell forteller, du får filmanalytisk forståelse, innsikt i aktuell og sentral filmteori og oversikt over filmsjangre og sjangerutvikling. Videre får du erfaring med filmproduksjon, fra idé til ferdig produkt, gjennom å produsere en kortfilm og bygge på det du lærer i studiet.

Jobbmuligheter

Påbyggingsstudium i filmvitenskap og filmproduksjon kan forberede for arbeid i skole, kultursektor og innen audiovisuell kommunikasjon. 

Oppbygning

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Årsstudium i litteratur, film og teater eller minimum 30 studiepoeng fra medie- og kommunikasjonsfag. Søkerne må ha praktisk videokunnskap. Plasser på studiet tildeles etter at interne søkere har fått plass.

Videre studier

Studiet inngår som en del av fordypningen i bachelorprogrammet i litteratur, film og teater, og kan benyttes i denne eller flere andre bachelorgrader ved UiA.

Fakta

Søkekode

8325

Studiepoeng

60

Antall plasser

5

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Se hele studieplanen

Andre studier du kanskje vil like