0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
3 år
Studiepoeng
180
Omfang
Heltid
Start
Høst 2019
Studiested
Kristiansand

Har du lyst til å ha en karriere som musikkpedagog og samtidig være utøver? Hos oss kan du ta en faglærerutdanning i rytmisk musikk som i tillegg til å kvalifisere for utøvende virksomhet og til videre studier, gir deg mulighet til å jobbe i grunnskole, videregående skole, kulturskole og i det frivillige musikkliv.

Hovedinstrumentet ditt står sammen med pedagogiske fag sentralt i studiet. Fag som samspill, musikkteknologi og komponering/arrangering gir deg kompetanse både som utøver og som pedagog på ulike arenaer innen musikkfeltet. Vi ser en økende etterspørsel etter lærere med laptop som hovedinstrument. Derfor tar vi nå opp på laptop også på faglærerutdanningen. Vi tilbyr også laptop som biinstrument.

Praksis står sentralt i utdanningen og gjennom praksisarbeid får du nyttig erfaring i å utvikle prosjekter som både kan brukes i undervisning og utøving. Utdanningen passer for deg som vil ha flere ben å stå på, og som senere ønsker muligheten til å satse på både en karriere som musikkpedagog og egen utøvende virksomhet. 

Hva lærer du?

  • Du får utvikle dine tekniske ferdigheter som musiker og instrumentalist under veiledning.
  • Du lærer å formidle og uttrykke deg på ditt hovedinstrument, både som solist og i samspill med andre musikere.
  • Du lærer å gjennomføre og legge til rette for musikkundervisning og veiledning av barn og unge.
  • Du behersker innstudering, fremføring og formidling av et repertoar som er relevant for ditt instrument.
  • Du får kunnskap og innsikt i å arbeide tverrfaglig.
  • Fullført studium gir deg graden bachelor - faglærer i musikk.

Jobbmuligheter

Studiet gir bred kunnskap om musikk og du blir kvalifisert til å undervise i musikk på ulike nivå i skolen og kulturlivet. 

Oppbygning

På grunn av ny nasjonal rammeplan kan endringer forekomme.

Se hele studieplanen

Opptakskrav og poeng

Opptakskrav

Generell studiekompetanse og minimum 35 skolepoeng, samt et gjennomsnitt på minimum karakteren 3,0 i norsk (393 timer) og 3,0 i matematikk (224 timer) og bestått opptaksprøve (finner sted i uke 10). Informasjon om musikkopptaket

Søkekoder:
Rytmisk: 9304
Klassisk: 9404

Anbefalte forkunnskaper

Det kreves meget gode ferdigheter i hovedinstrument og grunnleggende ferdigheter på piano. Det forutsettes også at du har godt gehør og kunnskaper i musikkteori samt at du er allment musikalsk orientert.

Andre krav i løpet av studiene

Studiet har skikkethetsvurdering, krav om politiattest og tuberkuloseundersøkelse, samt en erklæring om taushetsplikt for studenter i praksis.

Poenggrense ved forrige opptak

Ordinær kvote

Opptaksprøve

Alle søkere konkurrerer om en studieplass i en ordinær kvote. I denne kvoten konkurrerer du på grunnlag av konkurransepoengene dine. Konkurransepoeng består av karakterpoeng og eventuelle tilleggspoeng.

Kvote for førstegangsvitnemål

Opptaksprøve

Du konkurrerer i kvoten for førstegangsvitnemål dersom du ikke fyller mer enn 21 år i året du søker opptak og har fått utstedt førstegangsvitnemål på normert tid i videregående opplæring, eller har generell studiekompetanse på bakgrunn av vitnemål fra yrkesfag og studiekompetansefagene. Skal du søke studier med spesielle opptakskrav, og konkurrerer i førstegangsvitnemålkvoten, må fagene som inngår i det spesielle opptakskravet stå på førstegangsvitnemålet ditt. 50 prosent av alle studieplassene gis i denne kvoten, og du konkurrerer kun med skolepoengene dine. Det står «Førstegangsvitnemål» på vitnemålet ditt om du har det.

Utveksling

Du kan ta en del av bachelorprogrammet i faglærerutdanningen i musikk i utlandet. Det er lagt til rette for utveksling i 5. semester. Mer om utveksling i faglærerutdanningen i musikk

Alt du trenger å vite om utveksling

Egenbetaling

I forbindelse med praksis kan det påløpe merutgifter til reise og opphold, se egne retningslinjer

Videre studier

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsfrist

15. desember

Søkekode

9304

Antall plasser

24

Undervisningsspråk

Norsk

Enkelte emner kan bli gitt på engelsk.

Spørsmål om opptak til studiet?

Andre studier du kanskje vil like

Send studiet på mail