0
Hopp til hovedinnhold
Studiepoeng
10
Start
Høst/vår
Studiested
Kristiansand

Examen facultatum (ex.fac.) utgjør 10 studiepoeng, og inngår som obligatorisk del ved mange av bachelorprogrammene som tilbys ved Universitetet i Agder. 

Skal du ta Examen facultatum (ex.fac.) som enkeltemne, utenom eller i tillegg til et program, finner du informasjon om frister og hvordan du søker på denne siden: Enkeltemner og privatist.  

Universitetet i Agder tilbyr tre varianter av ex.fac. Følg lenken til hver variant for emnebeskrivelse, pensumliste og informasjon om timeplan og hvilke semestre hver variant tilbys:

  • Humaniora varianten (EX-102). For ytterligere informasjon, kontakt studierådgiver ved Institutt for religion, filosofi og historie.
  • Samfunnsvitenskapelig variant (EX-104). For ytterligere informasjon, kontakt studierådgiver ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging.
  • Pedagogisk variant (EX-105). For ytterligere informasjon, kontakt studierådgiver ved Institutt for pedagogikk.

Hva lærer du?

Ex.fac. gir en innføring i forskningsmetoder innenfor ulike universitetsfag, med vekt på både vitenskapsteori og vitenskapelig praksis. 

Opptakskrav

Opptakskrav

Generell studiekompetanse.

Studenter som ikke er tilknyttet et program, men ønsker ett semesters fulltidsstudium (30 sp), kan i tillegg til ex. phil. og  ex. fac. søke  om opptak på et tredje emne  (se enkeltemnelisten).

Spørsmål om innholdet i studiet?