Studiepoeng
Høst 2019
Studiested
Kristiansand

Er du lærer i skole eller barnehage og ønsker en dypere forståelse av det pedagogiske veiledningsfeltet?

Tilbudet retter seg mot deg som har yrkeserfaring fra skole eller barnehage, og 15 studiepoeng videreutdanning i veiledningspedagogikk. Videreutdanningen skal gi en solid kompetanse på veiledningsfeltet, både på individ-, gruppe- og organisasjonsnivå.

Hva lærer du?

Gjennom videreutdanningen skal du:

• få en dypere forståelse av veiledningsfeltets teorier, tilnærminger, roller, relasjoner og aktiviteter
  • få kunnskap om og erfaring med, anvendelse og design av veiledning på individ-, gruppe- og organisasjonsnivå
  • lære å tilpasse veiledningen til skiftende kontekster
  • utvikle din veiledningspraksis og din analytiske og kritiske evne
  • reflektere over etiske problemstillinger knyttet til veiledning og veiledningskvalitet

Opptakskrav

Bestått lærerutdanning/barnehagelærerutdanning eller annen utdanning fra høgskole eller universitet av et omfang på minimum 180 sp. Minst 15 sp veiledningspedagogikk etter fullført utdanning.

To års praksis fra skole- eller barnehagesektor etter fullført utdanning.

Løpende opptak
Dette kurset har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav.

NB! Det stenges for søking når kurset er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Oppbygging

• samlinger på campus med forelesning, seminar og gruppearbeid
  • arbeid i basisgrupper mellom samlingene
  • loggføring fra basisgruppemøter
  • individuell, skriftlig oppgave
  • seminar med trening av ferdigheter i veiledning
  • individuell, skriftlig semesteroppgave (eksamen)

Undervisning høsten 2019:

Torsdag 5. september kl. 09.15-15.00
Fredag 20. september kl. 09.15-15.00
Torsdag 24.oktober kl. 09.15-15.00
Fredag 25.oktober kl. 09.15-15.00
Fredag 8.november kl. 09.15-15.00

Med forbehold om endringer.

Praktisk informasjon om eksamen ved UiA.

Se hele studieplanen

Praktisk informasjon

Barnehagelærer som gjennomfører emnet vil innfri utdanningskravet for praksislærere i barnehagen i Nasjonale retningslinjer for barnehagelærerutdanningen.

Emnet kan innpasses i Barnehagekunnskap og spesialpedagogikk, masterprogram ved UiA.

Lærere som tar videreutdanning, kan søke om støtte fra Utdanningsdirektoratet i perioden 1. februar-1. mars. Informasjon om søknadsprosedyrer finner du på Utdanningsdirektoratets nettsider.

Søknadsperiode

Dette emnet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. Det stenges for søking når kurset er fullt.

Antall plasser

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?

Andre studier du kanskje vil like