Hvordan kan virksomheten tilrettelegges for å møte fremtidens arbeidsliv?
Digitalisering, bærekraft og internasjonal uforutsigbarhet utfordrer norske industri- og teknologibedrifter. Dette kurstilbudet er utviklet i samarbeid med EYDE- og NODE-klyngene og retter seg mot ledere, avdelingsledere og sentrale fagpersoner i industri- og teknologibaserte virksomheter.
Kurset tar utgangspunkt i sentrale tematikker i Prosess 21 og trekker veksler på rapporter og eksperter som bidrar til prosessen. Kurset vil gi deg innsikt i hvordan man kan tilrettelegge organisasjon og ledelse for å møte fremtidens arbeidsliv med oppdatert kunnskap om sentrale temaer for næringslivet på Agder.
Sentrale tema er:
Etter gjennomført kurs skal du ha:
Tilbudet er åpent for alle, uansett utdannings- og yrkesbakgrunn. Alle deltakere vil få et kursbevis etter gjennomføring.
Anbefalte forkunnskaper
Det anbefales gode kunnskaper i engelsk
Tilgang til eksamen og studiepoeng
Deltakere som ønsker tilgang til studiepoeng og eksamen må dokumentere bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Nærmere informasjon i henhold til utfyllende regler for opptak til Executive master of Business Administration.
Løpende opptak
Tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.
Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.
Tilbudet gjennomføres på deltid med seks dagsamlinger over to semester med forelesninger, case og nettstøttet undervisning. Mellom samlingene inngår korte webinar, arbeid med pensum og innlevering av individuell- og gruppebaserte oppgaver. Dagsamlingene er lagt til UiA, Kristiansand, med unntak av første og siste samling som er lagt til bedrifter i Agder-regionen.
Hver samling vil ha en kombinasjon av ren ledelsestematikk, et industri/teknologirelatert tema og en felles refleksjon over hvordan den aktuelle industri/teknologitematikken vil gi utfordringer for ledere fremover.
Undervisning 2021/22:
Det er seks dagsamlinger høst og vår 2021/22. Mellom hver samling settes det opp et kort webinar (45 min) som er forberedelse til påfølgende undervisning.
Samling 1: 30. september – Oppstart: Endringsbildet
Sted: Bedrift, Lindesnes
Tema: Overblikk – Radikal usikkerhet, globale endringer og behovet for å re-tenke organisasjon og ledelse
Kort webinar 21. oktober: Hva er EU Green Deal?
Samling 2: 28. oktober – Endrede rammebetingelser for industrien
Sted: UiA Kristiansand
Tema: Geopolitikk/geoøkonomi, Europeiske rammebetingelser, nasjonale rammebetingelser, samarbeid og konkurranse med Asiatiske aktører
Kort webinar 25. november: Hva er konseptet «the performance economy» (Stahel)?
Samling 3: 2. desember – Restrukturering av verdikjeder
Sted: UiA Kristiansand
Tema: Sirkulær økonomi, sirkulære forretningsmodeller, forsyningssikkerhet, regionalisering
Kort webinar 20. januar: Tema: Hva er kunstig intelligens og hva er dens relevans for industri og teknologibedrifter på Agder?
Samling 4: 27. januar – Industri 4.0: Ledelse og digital transformasjon
Sted: UiA Kristiansand
Tema: Ny teknologi og endrede arbeidsprosesser, ledelse av digital transformasjon
Kort webinar 24. mars: Tema kommer
Samling 5: 31. mars – Innovasjonsledelse og organisasjonslæring i omstillingsprosesser
Sted: UiA Kristiansand
Tema: Nye innovasjons- og organisasjonsmodeller, inkludert og økosystemtankegang
Kort webinar 21. april: Tema kommer
Det tas forbehold om eventuelle justeringer av kursplanen iht. regjeringens anbefalinger så lenge koronasituasjonen pågår.
Eksamensform
Tilbudet avsluttes med en hjemmeeksamen (individuelle eller gruppe inntil 3 studenter) 16. mai 2022.
I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.
Fagansvarlig
Professor Hans Christian Garmann Johnsen og førsteamanuensis Stina Torjesen ved Handelshøyskolen, UiA er fagansvarlig og hovedforelesere i kurset. I tillegg inngår professor Halvor Holtskog ved NTNU samt eksterne innledere knyttet til de aktuelle temaene på ulike samlinger.
Videre studier
Tilbudet kan tas som enkeltemne, eller innpasses som valgemne i studiet MBA - Executive Master of Business Administration.
1. mars – 1. juni 2021
«Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravene.
kr 20.000