Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
10
Omfang
Deltid
Start
Høst 2024
Studiested
Nettbasert/Kristiansand

Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) utgjør ikke bare verktøy, men representerer også kritiske strategiske ressurser for virksomheter. Emnet tar for seg sentrale temaer knyttet til bruk av IKT i norske virksomheter, og henvender seg særlig til ansatte som er involvert i arbeid med digitalisering og digitaliseringsprosesser.

Forretningssystemer utgjør i dag den mest betydningsfulle digitale teknologien i norske virksomheter. Emnet gir en omfattende oversikt over ulike typer av slike systemer, inkludert ERP, CRM, BI, og skybaserte løsninger.  Fokuset rettes mot systemenes rolle i virksomheten og deres potensial for å effektivisere og forbedre forretningsprosesser, produkter og tjenester. Emnet gir også innsikt i muligheter og utfordringer knyttet til implementering og bruk av disse systemene, med spesielt søkelys på endringsledelse. Videre inkluderes et bærekraftsperspektiv for å belyse sammenhengen mellom investering i digitale ressurser og deres påvirkning på bærekraft.

Hva lærer du?

Etter fullført emne skal studenten:

  • Demonstrere inngående kunnskap om hvordan IKT kan utgjøre en viktig strategisk ressurs i norske virksomheter
  • Vise forståelse for ulike forretningsprosesser, samt ha inngående kjennskap til hvordan IKT-systemer spiller en sentral rolle i å effektivisere virksomhetsprosesser
  • Besitte kunnskap om ulike typer forretningssystemer, deres egenskaper, fordeler og utfordringer knyttet til implementering og bruk 

Oppbygning

Undervisningen blir gitt som digitale samlinger med forelesninger, gruppearbeid og fellesarbeider.

I forelesningene vil det bli lagt vekt på dialog mellom kursdeltakerne. Det legges opp til aktiv deltakelse fra studentene gjennom presentasjoner av artikler og eksempler fra praksis. En viktig del av emnet er arbeid med obligatoriske prosjektoppgaver, der studenter samarbeider. Totalt arbeidsomfang er 270 timer.

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning. Relevant yrkespraksis skal være fra stilling som normalt krever høyere utdanning.

Praktisk info

Emnet har oppstart høsten 2024.

Studieavgift er kr. 13 000,-

I tillegg til studieavgiften kommer lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Undervisningsspråket er norsk, men det anbefales gode forkunnskaper i engelsk.

Videre studier

Emnet inngår som en obligatorisk del av den erfaringsbaserte masteren i digitalisering (90 studiepoeng) ved UIA, eller det kan tas som enkeltemne.

Fakta

Søknadsperiode

1. mars – 1. juni 


Antall plasser

45

Pris

kr 13.000

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?

Kontakt fakultetet

Ved spørsmål om studiet kontakt oss på sv-evu@uia.no

Andre studier du kanskje vil like