Skuespillerteknikk - Universitetet i Agder
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
2.-9. juli
Omfang
Kurs
Start
Etter avtale 2017
Studiested
Lesbos

Delta på kurs i Skuespillerteknikk den 2. – 9. juli 2017 i vakre omgivelser på Metochi studiesenter, Lesvos.  

Målgruppe

For dramalærere i skoleverket og teaterpedagoger på høgskolenivå som ønsker å utvikle et praktisk kurs i skuespillerteknikk for sine studenter/elever uten å sette opp et stykke eller arbeide med ferdig skreven dramatikk. Kurset retter seg også mot øvrige interesserte som ønsker impulser i sitt arbeid med skuespillerfaget.

Kursinnhold

Hvordan kan skuespilleren hjelpe seg selv til å leve troverdig under innbilte omstendigheter på scenen? Når skuespilleren ikke «får det til» i en scene; hvor er det egentlig feilen ligger? Kan skuespillerfaget tilby konkrete verktøy og begreper som en del av et profesjonelt håndverk?

Søkelyset i kurset settes på skuespillerfagets ABC og grunnleggende byggesteiner. Det gis i den forbindelse en innføring i metoden for handlende analyse som i dag har stor utbredelse blant de yngre generasjonene av norske skuespillere. Metoden er basert på Konstantin Stanislavskijs arbeider og ble innført på Teaterhøgskolen av den russiske professoren Irina Malochevskaja på midten av nittitallet. Gjennom arbeid med små og øvelsespregede dramatiske situasjoner (såkalte etyder) lærer deltagerne om psykofysiske mål, omstendigheter med pluss og minus- fortegn, oppmerksomhetssirkler, vurderinger, plutseligheter, tempo- rytme, drivende omstendighet, indre stemme og mange andre viktige elementer innenfor skuespillerfaget. Forståelsen av de grunnleggende bestanddelene avmystifiserer skuespillerkunsten og gjør den tilgjengelig for alle som vil løfte sitt sceniske arbeid. Undervisningen er lagt opp slik at deltagerne blir i stand til å dele kunnskapen i sine egne sammenhenger gjennom å lage workshops og pedagogiske opplegg basert på kursinnholdet.

Metochi studiesenter

Kurset vil foregå på UiA sitt studiesenter på Metochi – Lesvos. Studiesentret holder til i et kloster tilegnet to gresk-ortodokse barmhjertighetshelgener; de hellige Anárgyri (Kosmás og Damianós). Klosteret ble grunnlagt på 1500-tallet som ett av flere anneks til det kjente Limónos-klostret. Klostrene er forbundet med en to kilometers steinsti fra samme periode. Klosterannekset Metochi er i nyere tid restaurert, men bærer fremdeles preg av den opprinnelige enkelhet.
Les mer om Metochi her.

Metochi

Praktisk informasjon

Antall deltagere: maks 10 og første til mølla-prinsippet gjelder
Påmelding: Snarest. Det er fortsatt noen ledige plasser på kurset (forbehold om ledige flybilletter)

Pris

Kurset i Skuespillerteknikk er gratis. Du betaler kun for reise og opphold. En ukes opphold på studiesenteret Metochi vil koste deg kr 11.000,-. Dette inkluderer flyreise tur/retur Oslo/Lesbos, overnatting i enerom, frokost, lunsj, middag, buss tur/retur flyplass, utflukt til byene Petra og Molivos. Du betaler et depositum på kr 1.000,- ved påmelding som trekkes fra fakturaen. Eventuelle tilslutningsbilletter til Oslo må du ordne på egen hånd. Dersom vi ikke klarer å få opp kurset, vil du få refundert depositumet. Dersom du melder deg av, taper du depositumet.

Kursholder

Even Lynne er ansatt på Institutt for visuelle og sceniske fag ved Universitetet i Agder. Lynne er tidligere dekan for Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han var også faglig leder for skuespillerutdannelsen på Teaterhøgskolen i en årrekke, og har sin profesjonelle bakgrunn som skuespiller fra blant annet Den Nationale Scene, Nationaltheatret og Trøndelag teater. 

Fakta

Antall plasser

Inntil 10

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for kunstfag

Send studiet på mail