Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Studiepoeng
Nei
Omfang
Deltid
Start
Etter avtale

Teknologien er blitt en del av hverdagen for ansatte i skolesektoren. I forbindelse med de nye læreplanene som innføres gjennom Fagfornyelsen høsten 2020, tilbyr UiA emnet Profesjonsfaglig digital kompetanse for personer som ønsker å utvikle sin digitale undervisningskompetanse. Dette etterutdanningsemnet skal gi innsikt i hvordan teknologi kan brukes til planlegging og gjennomføring av undervisning, vurderingsarbeid, samt digital dømmekraft og etiske dimensjoner som personvern, informasjonssikkerhet og nettvett.

Hva lærer du?

  • Elevaktiv undervisning i teknologirike klasserom
  • Algoritmisk tenkning og programmering i ulike fag
  • Digital dømmekraft inklusive nettvett, personvern, informasjonssikkerhet og opphavsrett

Temaene er relevante for de nye læreplanene (Fagfornyelsen) og er innrettet mot rammeverket Profesjonsfaglig digital kompetanse (PfDK-rammeverket) som omfatter flere områder av lærerrollen (Pedagogikk og fagdidaktikk, Fag og grunnleggende ferdigheter, Skolen i samfunnet, Samhandling og kommunikasjon, Ledelse av læringsprosesser, Etikk, Endring og utvikling).

Oppbygning

Undervisningen er nettbasert og gjennomføres i form av webinarer. Nettstøttet undervisning i Canvas. Arbeid mellom samlingene.

Opptakskrav

Ingen forkunnskapskrav.

Fakta

Søknadsperiode

Etter avtale.

Spørsmål om innholdet i studiet?

Studiet tilbys av

Fakultet for samfunnsvitenskap

Kontakt fakultetet

Ved spørsmål om studiet kontakt oss på sv-evu@uia.no