Les mer om hvordan UiA bruker informasjonskapsler på dette nettstedet og hvordan du kan deaktivere disse.
Mobilitet, identitet og kulturell kompleksitet er et praktisk og relevant kurstilbud spesielt rettet mot ansatte i skole og barnehage. Kurset omhandler flerkulturelle problemstillinger og kompleksiteten i det å leve translokale liv med flerstedstilknytning, samt dens betydning for tilhørighet, identitet, fellesskap og utenforskap.
Kurset tar utgangspunkt i sosiologisk og antropologisk litteratur omkring flerstedstilknytning og retter fokus mot aktører i møte med strukturer, institusjoner og regelverk med eksempler relevante for skole og barnehage. Teorier om kjønn samt et utvidet likestillingsbegrep er gjennomgående.
Sentrale tema er mobilitet og translokalitet, kulturelle normer og praksiser. I tillegg belyses ulike måter å tenke omkring kjønn, barndom, oppdragelse og familieliv, forhandling og betydningen av moralske fellesskap, der for eksempel æresbegrepet vil kunne legge føringer for praksis.
Etter gjennomført kurs skal du ha:
Kurset gjennomføres med tre samlinger a to dager innenfor et semester.
Undervisningen i kurset gis gjennom forelesninger, case og gruppediskusjoner. Nettstøttet undervisning. Arbeid med oppgaver mellom samlingene.
Det legges vekt på stor grad av egenaktivitet og deltakelse med utgangspunkt i erfaringsutveksling fra deltakernes egen arbeidsplass.
Treårig bachelorgrad eller tilsvarende pluss to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning.
Det anbefales gode kunnskaper i engelsk samt kunnskap tilsvarende innhold i emnet SV-920 Flerkulturell forståelse.
Kurset retter seg mot deg som arbeider med flerkulturelle problemstillinger i offentlig og privat virksomhet generelt, og skole og barnehage spesielt.
Kurset er finansiert av interne satsingsmidler og gratis for deg som deltaker. Du betaler kun lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur. Det er begrenset antall plasser på kurset.
1. samling: 30.-31. januar
2. samling: 7.-8. mars
3. samling: 25.-26.april
Fagansvarlig og forelesere i kurset er instituttleder Hanne Sortevik Haaland og førsteamanuensis Hege Wallevik, begge ved Institutt for Global Utvikling og Samfunnsplanlegging (IGUS).
SV-920 Flerkulturell forståelse, 15 studiepoeng
MERK:
Søknadsfristen er forlenget fra 1.desember til 10. januar.
Vi har noen ledige plasser og har åpnet for restopptak så lenge det er ledig plass frem til 10.januar.
Dette tilbudet har løpende opptak to ganger i året. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. Det stenges for søking når studiet er fulltegnet, eller senest 10.januar.
Begrenset