Er du interessert i middelhavsmat? Den opprinnelige middelhavskosten, råvarer og helse er blant temaene i dette studietilbudet. Samtidig lærer du å lage mat. I emnet er det praktiske leksjoner som gir deg anledning prøve selv.
Vi tilbyr studiet i samarbeid med lokalsamfunnet på Lesvos og University of the Aegean.
Kurset vil fremme samarbeid, dialog og gjensidig kulturutveksling.
Undervisningen foregår på Metochi, UiAs studiesenter på øya Lesvos i Hellas. Her bor og spiser også deltakerne i særpregede omgivelser i et landskap karakteristisk for øya. Oppholdet på Metochi er fra søndag 23. juni til søndag 30. juni.
Etter at du har fullført emnet skal du:
Kort oppsummert er innholdet tematisk orientert mot:
Detaljert program for undervisningsuken vil bli tilsendt deltakerne.
Det kan bli endringer i pensumlisten.
(NB! Forbehold om endringer i pensumliste)
Du må ha generell studiekompetanse for å bli tatt opp til studietilbudet.
På Lesvos gjennomføres undervisningen som forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid.
Eksamen gjennomføres slik at deltakerne kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Innleveringen av eksamensoppgaven vil være i slutten av november. Fastsettelse av eksakt dato vil bli gjort senere. Oppgaven leveres digitalt til UiA. Se emnebeskrivelsen for vilkår for å gå opp til eksamen.
Undervisningsspråk er norsk og/eller engelsk.
Selve studietilbudet er gratis.
Du må betale:
Deltakerne må ankomme Metochi innen 23. juni, kl. 18.00.
Avreise fra Metochi er 30. juni innen kl. 12.00.
Du kan nå søke på studiet. Søknadsfrist er 15. april 2024. Løpende opptak. Velg "Andre studier" i søknadswebben.
Opphold på Metochi: fra søndag 23. juni til søndag 30. juni
20