0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1 uke
Studiepoeng
10
Omfang
Deltid
Start
Sommer 2020
Studiested
Lesbos

Er du interessert i middelhavsmat? Den opprinnelige middelhavskosten, råvarer og helse er blant temaene i dette studietilbudet. Samtidig lærer du å lage mat; I emnet er det praktiske leksjoner som gir deg anledning prøve selv.

Vi tilbyr studiet i samarbeid med lokalsamfunnet på Lesvos og University of the Aegean.

Kurset vil fremme samarbeid, dialog og gjensidig kulturutveksling.

Målgruppen

  • Studenter i ulike bachelorprogram ved UiA
  • Lærere i mat og helse i grunnskolen og ulike studieretninger i videregående skole
  • Andre yrkesgrupper som jobber med helsefremmende arbeid
  • Flyktninger med skole- eller helsefaglig bakgrunn
  • Internasjonale studenter

Hvor og når?

Undervisningen foregår stort sett på Metochi, UiAs studiesenter på øya Lesvos i Hellas. Her bor og spiser også deltakerne i særpregede omgivelser i et landskap karakteristisk for øya. Oppholdet på Metochi er fra 28. juni til 5. juli 2020.

Hva lærer du?

Etter at du har fullført emnet skal du:

  • kunne beskrive den opprinnelige middelhavskosten
  • kunne sammenligne ulike kosthold i Middelhavslandene i dag
  • forstå middelhavskostholdets betydning i et helseperspektiv
  • kunne beskrive sentrale råvarer i middelhavskosten
  • kunne beskrive og reflektere over tilbudet av lokalprodusert mat i et bærekraftperspektiv
  • kunne overføre prinsipper fra middelhavskosten til norsk kosthold
  • kunne beskrive og sammenligne måltidet som sosial arena i Middelhavsland og Norge
  • kunne planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske leksjoner med vekt på middelhavsmat og bærekraft

Kort oppsummert er innholdet tematisk orientert mot:

  • Råvarer i middelhavslandene
  • Mat i et bærekraftig og etisk perspektiv
  • Middelhavskosthold og helse
  • Mat og matkultur i middelhavsland
  • Måltidet som sosial arena

Detaljert program for undervisningsuken vil bli tilsendt deltakerne.
Det kan bli endringer i pensumlisten.

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å bli tatt opp til studietilbudet. Du finner mer informasjon om opptakskravet på våre opptakssider

NB! Velg "Sommerkurs" i steget "Velg opptak" når du søker opptak i søknadsweb.

Arbeidsformer og eksamen

På Lesvos gjennomføres undervisningen som forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid.

Eksamen gjennomføres slik at deltakerne kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Du må ha levert eksamensoppgaven innen 5. oktober. Oppgaven leveres digitalt til UiA. Se emnebeskrivelsen for vilkår for å gå opp til eksamen.

Praktisk informasjon

Pris

Studietilbudet er gratis, men deltakerne må selv betale reise og opphold på Lesvos.

Du må selv bestille reise tur/retur Lesvos. Nærmeste flyplass er Mitilini International Airport. Transport videre til Metochi er ditt ansvar, men vi vil ta kontakt med deltakerne med tanke på å samordne transport fra flyplassen. Det samme gjelder returreisen. Se også informasjon om å reise til Metochi her.

Overnatting og måltider på Metochi vil koste ca. 5.000,- kroner.

Ankomst og avreise

Deltakerne må ankomme Metochi innen 28. juni, kl. 18.00.

Avreise fra Metochi skjer 5. juli innen kl. 12.00

Fakta

Søknadsperiode

Søknadsfrist er 20. april 2020

Antall plasser

Begrenset antall plasser

Spørsmål om innholdet i studiet?

atlesl
Administrativ kontaktperson