Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Studiepoeng
10
Omfang
Deltid
Start
Sommer 2022
Studiested
Lesbos

Er du interessert i middelhavsmat? Den opprinnelige middelhavskosten, råvarer og helse er blant temaene i dette studietilbudet. Samtidig lærer du å lage mat. I emnet er det praktiske leksjoner som gir deg anledning prøve selv.

Vi tilbyr studiet i samarbeid med lokalsamfunnet på Lesvos og University of the Aegean.

Kurset vil fremme samarbeid, dialog og gjensidig kulturutveksling.

Målgruppen

  • Studenter i ulike bachelorprogram ved UiA
  • Lærere i mat og helse i grunnskolen og ulike studieretninger i videregående skole
  • Andre yrkesgrupper som jobber med helsefremmende arbeid
  • Flyktninger med skole- eller helsefaglig bakgrunn
  • Internasjonale studenter

Hvor og når?

Undervisningen foregår på Metochi, UiAs studiesenter på øya Lesvos i Hellas. Her bor og spiser også deltakerne i særpregede omgivelser i et landskap karakteristisk for øya. Oppholdet på Metochi er fra 25. juni til 2. juli 2023. Forbehold om finansiering. 

Hva lærer du?

Etter at du har fullført emnet skal du:

  • kunne beskrive den opprinnelige middelhavskosten
  • kunne sammenligne ulike kosthold i Middelhavslandene i dag
  • forstå middelhavskostholdets betydning i et helseperspektiv
  • kunne beskrive sentrale råvarer i middelhavskosten
  • kunne beskrive og reflektere over tilbudet av lokalprodusert mat i et bærekraftperspektiv
  • kunne overføre prinsipper fra middelhavskosten til norsk kosthold
  • kunne beskrive og sammenligne måltidet som sosial arena i Middelhavsland og Norge
  • kunne planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske leksjoner med vekt på middelhavsmat og bærekraft

Kort oppsummert er innholdet tematisk orientert mot:

  • Råvarer i middelhavslandene
  • Mat i et bærekraftig og etisk perspektiv
  • Middelhavskosthold og helse
  • Mat og matkultur i middelhavsland
  • Måltidet som sosial arena

Detaljert program for undervisningsuken vil bli tilsendt deltakerne.
Det kan bli endringer i pensumlisten.

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å bli tatt opp til studietilbudet. Du finner mer informasjon om opptakskravet på våre opptakssider

Arbeidsformer og eksamen

På Lesvos gjennomføres undervisningen som forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid.

Eksamen gjennomføres slik at deltakerne kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Innleveringen av eksamensoppgaven vil være i slutten av november. Fastsettelse av eksakt dato vil bli gjort senere. Oppgaven leveres digitalt til UiA. Se emnebeskrivelsen for vilkår for å gå opp til eksamen.

Undervisningsspråk er norsk og/eller engelsk.

Praktisk informasjon

Pris

Studietilbudet er gratis, men deltakerne må selv betale reise og opphold på Lesvos.

Du må selv bestille reise tur/retur Lesvos. Nærmeste flyplass er Mitilini International Airport (MJT). Transport videre til Metochi er ditt ansvar, men vi vil ta kontakt med deltakerne med tanke på å samordne transport fra flyplassen. Det samme gjelder returreisen. Se også informasjon om å reise til Metochi her.

Overnatting og måltider på Metochi vil koste ca. 4600,- kroner.

Ankomst og avreise

Deltakerne må ankomme Metochi innen 26. juni, kl. 18.00.
Avreise fra Metochi er 3. juli innen kl. 12.00.

Fakta

Søknadsperiode

Søknadsfrist er 20. april.


Opphold på Metochi: fra 25. juni til 2. juli 2023. Forbehold om finanisering. 

Antall plasser

20