Gå til hovedinnhold
0
Jump to main content
Studiepoeng
10
Omfang
Deltid
Start
Sommer 2024
Studiested
Lesbos

Er du interessert i middelhavsmat? Den opprinnelige middelhavskosten, råvarer og helse er blant temaene i dette studietilbudet. Samtidig lærer du å lage mat. I emnet er det praktiske leksjoner som gir deg anledning prøve selv.

Vi tilbyr studiet i samarbeid med lokalsamfunnet på Lesvos og University of the Aegean.

Kurset vil fremme samarbeid, dialog og gjensidig kulturutveksling.

Målgruppen

  • Studenter i ulike bachelorprogram ved UiA
  • Lærere i mat og helse i grunnskolen og ulike studieretninger i videregående skole
  • Andre yrkesgrupper som jobber med helsefremmende arbeid
  • Flyktninger med skole- eller helsefaglig bakgrunn
  • Internasjonale studenter

Hvor og når?

Undervisningen foregår på Metochi, UiAs studiesenter på øya Lesvos i Hellas. Her bor og spiser også deltakerne i særpregede omgivelser i et landskap karakteristisk for øya. Oppholdet på Metochi er fra søndag 23. juni til søndag 30. juni. 

Hva lærer du?

Etter at du har fullført emnet skal du:

  • kunne beskrive den opprinnelige middelhavskosten
  • kunne sammenligne ulike kosthold i Middelhavslandene i dag
  • forstå middelhavskostholdets betydning i et helseperspektiv
  • kunne beskrive sentrale råvarer i middelhavskosten
  • kunne beskrive og reflektere over tilbudet av lokalprodusert mat i et bærekraftperspektiv
  • kunne overføre prinsipper fra middelhavskosten til norsk kosthold
  • kunne beskrive og sammenligne måltidet som sosial arena i Middelhavsland og Norge
  • kunne planlegge, gjennomføre og evaluere praktiske leksjoner med vekt på middelhavsmat og bærekraft

Kort oppsummert er innholdet tematisk orientert mot:

  • Råvarer i middelhavslandene
  • Mat i et bærekraftig og etisk perspektiv
  • Middelhavskosthold og helse
  • Mat og matkultur i middelhavsland
  • Måltidet som sosial arena

Detaljert program for undervisningsuken vil bli tilsendt deltakerne.
Det kan bli endringer i pensumlisten.

Se studieplan her

(NB! Forbehold om endringer i pensumliste)

Opptakskrav

Du må ha generell studiekompetanse for å bli tatt opp til studietilbudet. 

Arbeidsformer og eksamen

På Lesvos gjennomføres undervisningen som forelesninger, individuelt arbeid, arbeid i grupper, praktiske oppgaver, ekskursjoner og feltarbeid.

Eksamen gjennomføres slik at deltakerne kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en oppgave om middelhavsmat og bærekraft. Eksamen kan utføres individuelt eller i grupper på 2-3 personer, og den bedømmes med gradert karakter. Innleveringen av eksamensoppgaven vil være i slutten av november. Fastsettelse av eksakt dato vil bli gjort senere. Oppgaven leveres digitalt til UiA. Se emnebeskrivelsen for vilkår for å gå opp til eksamen.

Undervisningsspråk er norsk og/eller engelsk.

Praktisk informasjon

Pris

Selve studietilbudet er gratis.

Du må betale:

  • Overnatting og måltider på Metochi: ca. 5.300,- kroner.
  • Utgifter knyttet til utflukter: Inntil 1.000,- kroner.
  • Reise tur/retur Lesvos. Du må selv bestille og betale for turen. Nærmeste flyplass er Mitilini International Airport (MJT). Transport videre til Metochi er ditt ansvar, men vi vil ta kontakt med deltakerne med tanke på å samordne transport fra flyplassen. Det samme gjelder returreisen. Se også informasjon om å reise til Metochi her.

Ankomst og avreise tidspunkter

Deltakerne må ankomme Metochi innen 23. juni, kl. 18.00.

Avreise fra Metochi er 30. juni innen kl. 12.00.

Fakta

Søknadsperiode

Du kan nå søke på studiet. Søknadsfrist er 15. april 2024. Løpende opptak. Velg "Andre studier" i søknadswebben. 


Opphold på Metochi: fra søndag 23. juni til søndag 30. juni

Antall plasser

20

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no