De fleste barn spiser tre måltider i barnehagen hver dag. Har du tenkt på at det kan bli mer enn 3000 måltider før skolestart? Hva som serveres og hvordan barnehageansatte forholder seg til mat og måltider vil ha stor innflytelse på barns spiseutvikling, helse og livskvalitet. Denne videreutdanningen gir deg kompetanseheving slik at du kan legge til rette for varierte måltider i barnehagen i samsvar med nasjonale føringer. Videreutdanningen vil også gi deg ferdigheter i å planlegge hvordan mat og måltider kan bli en del av barnehagens pedagogiske virksomhet.
Videreutdanningen gir en fordypning i hvordan måltider og mat i barnehagen kan bidra til helsefremming, måltidsglede, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna. Tema som helsefremmende kosthold, retningslinjer for mat og måltid i barnehagen, spise- og smaksutvikling og Sapere-metoden står sentralt i videreutdanningen. Du vil lære hvordan det kan tilrettelegges for en kunnskapsbasert mat- og måltidspraksis i barnehagen.
Du vil få kunnskap om:
Du vil få ferdigheter i:
Du vil lære hvordan du:
Forelesninger
Det vil være fire samlinger à to dager. Det blir også arbeid med oppgaver relatert til egen arbeidsplass mellom samlingene.
Arbeidsformer
På samlingene vil det være varierte arbeidsmåter som kan omfatte forelesninger, praktiske aktiviteter, gruppearbeid, fremlegg og refleksjonsoppgaver.
Barnehagelærerutdanning, bachelor.
Barnehagelærerne må være i jobb i barnehage for å få gjennomført oppgavene i kurset.
Studentene må betale lovpålagt semesteravgift til Studentsamskipnaden, pt kr 740,-
Informasjon kommer i god tid før oppstart.
Individuell skriftlig hjemmeeksamen over 3 dager. Gradert karakter.
1. oktober – 1. desember 2022
Dette tilbudet har løpende opptak. «Først til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet.
16