Er du sykepleier med interesse for palliasjon kan dette være videreutdanningen for deg.
Studiet som tilbys er relevant for sykepleiere i både kommune- og spesialisthelsetjenesten.
Målet med all behandling, pleie og omsorg ved livets slutt er best mulig livskvalitet for pasienten og de pårørende. Du vil få nødvendig kunnskap for å kunne gi pasienter den behandlingen og den tryggheten de har behov for i denne vanskelige tiden.
Nærmere om kursinnholdet
Studiet består av to emner på 15 studiepoeng hver: Helhetlig tilnærming til symptomer og lidelse (SY-917) og Arbeidsmetoder og fagutvikling (SY-918). Hvert emne undervises over to semester og avsluttes med eksamen.
Helhetlig tilnærming til symptomer og lidelse (SY-917)
Arbeidsmetoder og fagutvikling(SY-918)
Videreutdanningen går over fire semester. Det er ca fire samlinger à to dager pr semester. Undervisningen består av forelesninger, temadager, selvstudium, gruppearbeid, reflekterende team, øvelser og fremlegg av eget arbeid.
Det er krav om obligatorisk deltakelse i undervisningen.
Bachelor eller tilsvarende i sykepleie og minimum 2 års yrkeserfaring som sykepleier. Det kreves at en er i relevant klinisk arbeid.
Pris
Kr. 10.000,- pr semester (i alt kr 40.000,-). Du må også betale en lovpålagt semesteravgift til Studentsamskipnaden (pt kr 710/750,-).
Undervisningsdatoer
Datoer og tidspunkter kommer senere.
Eksamen
SY-917 Helhetlig tilnærming til symptomer og lidelse: Individuell fem dagers hjemmeeksamen. Vurderes med gradert karakter.
SY-918 Arbeidsmetoder og faglig utvikling: Prosjektoppgave individuelt eller i gruppe på inntil to studenter. Eventuell gjennomføring i gruppe forutsetter at kandidatene har samme arbeidssted. Vurderes med gradert karakter. Ved arbeid i gruppe gis det felles karakter for begge kandidatene.