1/2 år
Høst 2020
Studiested
Arendal

Hvordan kan du utvikle og trene medarbeidere og deg selv? Hva kjennetegner god ledelse?

I dette kurset får du kunnskap om hvordan ulike former for ledelse kan anvendes på en praktisk måte i moderne organisasjoner. Du får kunnskap om hvordan ledere kan praktisere lederrollen i sitt daglige arbeid til beste for virksomheten, ansatte og kundene. Moderne trekk ved dyktige ledere og godt lederskap fremheves.

Kurset tilbys i samarbeid med Arendal kommune og Eureka kompetanse og er åpent for alle.

Hva lærer du?

Etter gjennomført kurs skal du

• kjenne til sentrale begrep om ledelse
  • kjenne til historisk utvikling fra høvdingledelse til moderne ledelsesteorier
  • kjenne til klassiske og moderne perspektiv på ledelse
  • ha fått bred kunnskap om hvordan ledere kan anvende og utvikle ulike ledelsesperspektiv
  • ha fått bred kunnskap om hvordan ledere kan utvikle og trene medarbeidere og seg selv
  • kunne anvende ledelsesteorier i praktisk ledelse i organisasjoner

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Løpende opptak
Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Praktisk informasjon

I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Tidspunkt for samlingene i Arendal

1. samling: 8. - 9. september
2. samling: 20. - 21. oktober
3. samling: 17. - 18. november

Eksamensform: 3 dagers hjemmeeksamen i desember

Gjennomføringen av kurstilbudet justeres etter regjeringens anbefalinger så lenge korona-situasjonen pågår.

Faglig ansvarlig og foreleser i kurset er førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved institutt for strategi og ledelse ved UiA. Kvinen har mer enn 25 års erfaring som kursleder og konsulent innen organisasjon og lederutvikling for privat og offentlig sektor. Han har en frisk og involverende foreleserform og er en svært etterspurt foreleser.

Videre studier
Lederrollen i teori og praksis inngår i kurspakken Ledelse og styring -  en fleksibel mellomlederutdanning for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet, som ønsker påfyll uten å ta en hel grad, eller som mangler formell utdanning.

Videre tilbud i Arendal
Basert på etterspørsel tilbys et kurs a’ 7,5 studiepoeng hvert semester i Arendal.

Foreløpig er disse tilbudene aktuelle:

Våren 2021:    Grunnleggende bedriftsøkonomi (Økonomi for ikke-økonomer)
Høsten 2021:  Strategi, innovasjon og forretningsutvikling i en digital tid

Ønsker du å stå på en uforpliktende interesseliste for de videre tilbudene i Arendal, send en mail merket med aktuelt kurs til hilde.vik@uia.no, så kontakter vi deg nærmere når tilbudene er klare for opptak.

Dette sier studentene

Bjørn Øyvind Gjekstad
Drilling Control and Monitoring Systems Manager i MHWirth

Søknadsperiode

Søk opptak fra 1. mars. Søknadsfrist 1. juni 2020.

Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet.

kr 15.000

Andre studier du kanskje vil like