1/2 år
Høst 2019
Studiested
Kristiansand

Lederrollen i teori og praksis retter seg mot ledere, mellomledere og fremtidige ledere i privat-, offentlig- og frivillig sektor, og omhandler aktuelle ledelsesperspektiver og hvordan ulike former for ledelse kan anvendes på en praktisk måte i dagens organisasjoner.

Kurset er skreddersydd for deg som har noen års praksis fra arbeidslivet, og som ønsker kompetansegivende kunnskap om ledelse og lederrollen.

Kurset tar utgangspunkt i forskningsbaserte ledelsesteorier om hvordan ledere kan praktisere lederrollen i sitt daglige arbeid til beste for virksomheten, ansatte og kundene. I tillegg fremheves moderne trekk ved dyktige ledere og hvordan du som leder kan utvikle godt lederskap.

En liten smakebit fra foreleser

Hva lærer du?

Etter gjennomført kurs skal du

• kjenne til sentrale begrep om ledelse
  • kjenne til historisk utvikling fra høvdingledelse til moderne ledelsesteorier
  • kjenne til klassiske og moderne perspektiv på ledelse
  • ha fått bred kunnskap om hvordan ledere kan anvende og utvikle ulike ledelsesperspektiv
  • ha fått bred kunnskap om hvordan ledere kan utvikle og trene medarbeidere og seg selv
  • kunne anvende ledelsesteorier i praktisk ledelse i organisasjoner

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Løpende opptak
Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Praktisk informasjon

I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Tidspunkt for samlingene

1. samling: 12.-13. september
2. samling: 21.-22. oktober (MERK ny dato)
3. samling: 14.-15. november

Eksamensform: 3 dagers hjemmeeksamen 10.-12. desember

Faglig ansvarlig og foreleser i kurset er førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved institutt for strategi og ledelse. Kvinen har bred erfaring fra ulike kurs og foredrag for privat næringsliv og offentlig sektor.

Videre studier
Lederrollen i teori og praksis inngår i en samling kurs innen ledelse og styring utviklet for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet. Kursene retter seg mot ledere, mellomledere og fremtidige ledere i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Du kan velge et enkelt kurs eller sette sammen en rekke kurs over ett/flere semester.

Oversikt over øvrige kurs under dette tilbudet finner du her: Ledelse og styring.

Dette sier studentene

Bjørn Øyvind Gjekstad
Drilling Control and Monitoring Systems Manager i MHWirth

Søknadsperiode

Søknadsfristen er forlenget fra 1. juni til 15. august.

Vi har noen ledige plasser og har åpnet opp for restopptak så lenge det er ledig plass.

Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet, eller senest 15. august.

kr 13.000,00

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Andre studier du kanskje vil like