Lederrollen i teori og praksis - Universitetet i Agder
Høst 2018
Studiested
Kristiansand

Lederrollen i teori og praksis retter seg mot ledere, mellomledere og fremtidige ledere i privat-, offentlig- og frivillig sektor, og omhandler aktuelle ledelsesperspektiver og hvordan ulike former for ledelse kan anvendes på en praktisk måte i dagens organisasjoner.

Kurset er skreddersydd for deg som har noen års praksis fra arbeidslivet, og som ønsker kompetansegivende kunnskap om ledelse og lederrollen.

Kurset tar utgangspunkt i forskningsbaserte ledelsesteorier om hvordan ledere kan praktisere lederrollen i sitt daglige arbeid til beste for virksomheten, ansatte og kundene. I tillegg fremheves moderne trekk ved dyktige ledere og hvordan du som leder kan utvikle godt lederskap.

En liten smakebit fra foreleser

Hva lærer du?

Etter gjennomført kurs skal du

• kjenne til sentrale begrep om ledelse
  • kjenne til historisk utvikling fra høvdingledelse til moderne ledelsesteorier
  • kjenne til klassiske og moderne perspektiv på ledelse
  • ha fått bred kunnskap om hvordan ledere kan anvende og utvikle ulike ledelsesperspektiv
  • ha fått bred kunnskap om hvordan ledere kan utvikle og trene medarbeidere og seg selv
  • kunne anvende ledelsesteorier i praktisk ledelse i organisasjoner

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Søkere over 25 år kan bli tatt opp til utdanningen uten dokumentasjon. (Dette gjelder bare etter- og videreutdanningstilbud, ikke ordinære tilbud ved UiA). Det forutsettes at den som søker har den realkompetansen og bakgrunnen som skal til for å gjennomføre utdanningen.

Søkere under 25 år må dokumentere generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Løpende opptak

NB! Det stenges for søking når kurset er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Praktisk informasjon

I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Tidspunkt for samlingene høsten 2018

1. samling: 5. - 6. september
2. samling: 10. - 11. oktober
3. samling: 7. - 8. november

Eksamensform: 3 dagers hjemmeeksamen. Innlevering 30. november.

Faglig ansvarlig og foreleser i kurset er førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved institutt for strategi og ledelse. Kvinen har bred erfaring fra ulike kurs og foredrag for privat næringsliv og offentlig sektor.

Videre studier
Lederrollen i teori og praksis inngår i en samling kurs innen ledelse og styring utviklet for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet. Kursene retter seg mot ledere, mellomledere og fremtidige ledere i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Du kan velge et enkelt kurs eller sette sammen en rekke som gjennomføres over ett eller flere semester.

Oversikt over øvrige kurs under dette tilbudet finner du her: Ledelse og styring.

Søknadsperiode

Søk opptak fra 1. mars

Dette kurset har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. Det stenges for søking når kurset er fullt.

kr 12.000

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no