Studiepoeng
Vår 2021
Studiested
Kristiansand

I videreutdanningen Improvisasjon i barnehagen – lek og ledelse, vil du lære ulike improvisatoriske innganger til lek og ledelse av lek, samt teori om hva det vil si å arbeide med improvisasjon på ett individuelt, gruppe- og ledelsesnivå. Gjennom praktisk og teoretisk undervisning vil du få innsikt i det å tilrettelegge egen praksis i barnehagen gjennom skapende og kreative prosesser, drama- og teaterøvelser, spontanitetsøvelser og fortellerteknikker.

Oppbygning

Videreutdanningen er organisert rundt fellessamlinger, nettbasert undervisning, praktiske øvelser, veiledning, utvikling og gjennomføring av egne prosjekter i barnehagen, samt skriftlige arbeider. Mellom samlingene arbeider studentene individuelt og i mindre grupper. Dette tilbudet er praksisrettet, og forutsetter aktiv deltakelse fra studenten.

Det faglige innholdet deles opp i fire sentrale hovedområder:

• Lek
  • Fortelling
  • Ledelse
  • Improvisasjon og de minste

Opptakskrav

Godkjent barnehagelærerutdanning. Søkere må være tilsatt i barnehage i året videreutdanningen gjennomføres.

Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Undervisningsdatoer våren 2021:

29.01.2021 14:15 – 19:00
Samling på Campus i Kristiansand. Tema «Improvisasjon og lek».

30.01.2021 10:00 – 15:00
Samling på Campus i Kristiansand. Tema «Improvisasjon og lek».

09.02.2021 18:00 – 20:00
Digital gjesteforelesning på Zoom med Sveinung Næss

17.02.2021 19:00 – 21:00
Åpen digital veiledning på Zoom

12.03.2021 13:00 – 18:00
Samling på Campus i Kristiansand. Tema «Improvisasjon og fortelling»

13.03.2021 10:00 – 15:00
Samling på Campus i Kristiansand. Tema «Improvisasjon og fortelling»

17.03.2021 18:00 – 20:00
Digital gjesteforelesning på Zoom med Mimesis Heidi Dahlsveen

I tillegg blir det lagt opp til at dere som studenter gjennomfører egne prosjekter i barnehagen mellom samlingene.

Informasjon om datoer for høstsemester blir tilgjengeliggjort før uke 22.

Søknadsperiode

Søknadsfristen er forlenget til 15. januar 2021

Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet.

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?

madsh
Administrativ kontaktperson