Studiepoeng
Høst 2019
Studiested
Grimstad

Dette kurset inngår i Utdanningsdirektoratets videreutdanningstilbud for yrkesfaglærere.

Kurset retter seg mot lærere som underviser i programfagene på yrkesfaglige utdanningsprogram.

Kurset tar for seg bruk av IKT (informasjons- og kommunikasjonsteknologi) og e-læring (elektronisk læring) for bruk i videregående opplæring. Gjennom innføring, bruk og erfaringer skal kurset gi et grunnlag for læreren til å kunne benytte seg av teknologi i undervisningen, samt forstå virkningen av dette.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse. Les om hvordan du oppnår generell studiekompetanse på grunnlag av høyere utdanning her.

Søkere må være ansatt i videregående skole og undervise i programfag på yrkesfaglige utdanningsprogram.

Oppbygging

Kurset er samlingsbasert med totalt fem samlinger over to dager. Hver samling vil ha ti undervisningstimer. I de fire periodene mellom samlingene skal studentene arbeide med oppgaver knyttet til egen virksomhet.

Undervisning 2019/2020:
Uke 38, 47, 2, 10 og 14
Torsdag kl. 16.15-20.00 og fredag kl. 09.15-15.00.
Med forbehold om endringer.

Kurset avsluttes med en todelt eksamen i form av en produksjon av en egen e-læringsressurs og muntlig eksamen.

Praktisk informasjon om eksamen ved UiA.

Se hele studieplanen

Hva lærer du?

Kurset skal gi innsikt i historien bak fremveksten av digitale verktøy, og gi forståelse for bruken av teknologi og elementer som sosiale medier, både til bruk i undervisningen og i mer uformelle situasjoner.

Kurset vil fokusere på arbeidsformer, vurderingsformer og bruk av teknologi, for å kunne lage egne læringsressurser innen sine fagemner. Læreren skal også kunne benytte seg av digitale verktøy for å fremme eget arbeid i og utenfor skolen.

Praktisk info

Kurset er finansiert av Utdanningsdirektoratet og har derfor ingen kursavgift, kun en lovpålagt semesteravgift til Studentsamskipnaden p.t. kr 790.

Det er et krav at minimum tre deltakere fra samme skole deltar på kurset. Unntak kan gjøres for mindre skoler.

Andre studier du kanskje vil like

Søknadsperiode

1. februar - 1.mars

Antall plasser

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?