1/2 år
Vår 2020
Studiested
Kristiansand

Finansiell informasjon i en digital tid retter seg mot mellomledere, prosjektledere, styremedlemmer og andre ansatte i næringslivet som ønsker mer kunnskap om hvordan finansiell informasjon og ny teknologi kan bidra til å skape merverdi for virksomheten.

Sentrale tema i kurset er norsk og internasjonal regnskapsregulering, regnskapsprinsipper og kritiske vurderinger, kontantstrømanalyse, finansiell analyse og resultatkvalitetsanalyse,  bonus- og insentivsystemer, teknologi, digitalisering og kunstig intelligens, miljørapportering mm.

Hva lærer du?

Etter fullført kurs skal du ha:

• Inngående kunnskap om fallgruver i regnskapet og metoder for å kunne avdekke regnskapsstrekking og manipulering
  • Inngående kunnskap om finansiell analyse og ny teknologis bidrag til å skape merverdier
  • Forstå betydningen av internasjonale trender som påvirker norsk regnskapsrapportering
  • Forstå konsekvensene av å ikke følge lovbestemte krav
  • Ha kjennskap til moderne verktøy
  • Ha kjennskap til dagens miljøkravs betydning for forsvarlig drift og rapportering
  • Kunne presentere regnskapsinformasjon på en god og pedagogisk måte
  • Kunne stille de riktige, kritiske og gode spørsmålene

Oppbygging

Tre samlinger a to dager, med forelesninger, case og gruppediskusjoner. Nettstøttet undervisning (Canvas).

Bestått obligatorisk innlevering mellom samlingene.

Undervisningsspråk: norsk

Litteratur: norsk og engelsk

Opptakskrav

Bachelorgrad eller tilsvarende utdanning av minst 180 studiepoengs omfang og minst to års relevant yrkespraksis etter avsluttet utdanning.

Nærmere informasjon i henhold til utfyllende regler for opptak til Executive master of Business Administration.

Anbefalte forkunnskaper

Det anbefales gode kunnskaper i engelsk

Løpende opptak

Dette emnet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskrav. NB! Det stenges for søking når emnet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Praktisk informasjon

I tillegg til kursprisen må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Tidspunkt for samlingene

1. samling: 2 dager i februar
2. samling: 2 dager i mars
3. samling: 2 dager i april

Eksamensform: En ukes individuell hjemmeeksamen i mai. Bokstavkarakterer.

Faglig ansvarlig og hovedforeleser i kurset er Dosent Terje Heskestad ved institutt for økonomi, Handelshøyskolen ved UiA.

Gjesteforelesere fra næringslivet på utvalgte tema.

Videre studier

Kurset kan innpasses som valgemne i studiet MBA - Executive Master of Business Administration.

Søknadsperiode

1. oktober – 1. desember 2019

«Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fulltegnet.

kr 19.000,00

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no