0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
10
Omfang
Deltid
Start
Høst 2021
Studiested
Lesvos/nettstudier

Videreutdanningen har 10 ledige plasser. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder.

Jobber du som lærer og ønsker å øke din kompetanse i pedagogisk entreprenørskap i tråd med nye læreplaner? I denne videreutdanningen er det hovedfokus på dybdelæring og undervisning i disse tre tverrfaglige temaene:

 • Folkehelse og livsmestring
 • Demokrati og medborgerskap
 • Bærekraftig utvikling

Du vil lære fagstoff gjennom å bruke elevaktive og utforskende metoder. Videreutdanningen gjennomføres med en obligatorisk uke på Lesvos i Hellas. Se egen invitasjon

Målgruppe
Lærere og skoleledere i grunnskole og videregående skole. Det er en fordel å være to lærere fra samme skole.

Oppbygging

Videreutdanningen starter med en ukesamling på Lesvos med obligatorisk undervisning. Resten av undervisningen foregår på nett.

Hva lærer du?
Sentrale temaer er:

 • Dybdelæring gjennom entreprenørielle metoder
 • Tverrfaglige tema i Kunnskapsløftet 2020:
  - Folkehelse og livsmestring
  - Demokrati og medborgerskap
  - Bærekraftig utvikling
 • Hvordan nå kompetansemål gjennom entreprenørielle metoder
 • Handlingsplan for tverrfaglig undervisning på egen skole
 • Formell og uformell vurdering
 • Erfaringsutveksling og nettverksbygging

Etter fullført videreutdanning skal du:

 • ha utviklet et tverrfaglig undervisningsopplegg for egen skole
 • kunne bruke entreprenørielle metoder i tverrfaglig undervisning
 • ha kunnskap om begrepene Folkehelse og livsmestring, Demokrati og medborgerskap og Bærekraftig utvikling
 • ha innsikt i vurdering av tverrfaglig undervisning

Se hele studieplanen

Opptakskrav

Godkjent lærerutdanning eller annen praktisk-pedagogisk utdanning av et omfang på minst 180 sp.

Praktisk informasjon

Pris

Videreutdanningen har ingen studieavgift, men studentene må selv dekke reise og opphold på Lesbos, samt lovpålagt semesteravgift (pt kr 740,-) og utgifter til pensumlitteratur.

Deltakerne må selv betale reise og opphold på Lesvos.  

Lesvos - overnatting og priser

Reisen til Lesvos er fra 12.-19. september.

Vi bestiller overnatting for dere på Votsala https://www.votsalahotel.com/  De fleste deltakerne blir plassert i fine leiligheter på Villa Daphnis and Chloe, nabohotellet til Votsala med samme eiere. Det er her undervisningen foregår. Da det ikke er plass til alle der, vil noen overnatte på hotel Votsala, 3-4 minutters gange unna, og alle kursdeltakerne kan bruke fasilitetene der (solsenger, kajakk osv.). Kurset er gratis, men deltakerne betaler selv flyreise og opphold på Lesvos. Alle deltakere må regne med å dele leilighet med en annen kursdeltaker. Dere får eget soverom, men deler bad. Pris for overnatting med frokost vil koste ca. 40 euro per person per døgn inkl. frokost. Send gjerne en mail til undertegnede dersom du har et spesielt ønske om hvem du vil bo sammen med.

I tillegg betaler dere for fire felles middager på Hotel Votsala, en lokal Hellas-skatt og transport t/r flyplass, totalt ca. 100 euro/person. Totalt vil oppholdet på hotel Votsala da komme på ca. 400 euro per person (avhengig av type leilighet/rom). Dette betales til hotellet ved avreise med kontanter eller med kort. Det er kjøleskap og vannkoker i leilighetene, og på de lokale taverna i nærheten kommer man langt med 15 euro for et enkelt måltid med drikke. Det er lurt å ta med noen kontanter, da flere lokale tavernaer ikke tar kort.

Reise og forsikring

Tidligere har mange reist med direktefly fra Gardermoen til Lesvos. Kurslederne kommer til å velge denne løsningen også i år. Vi har fått oppgitt priser fra Apollo på Kr 5.848,- pr. person t/r Gardemoen/ Mytilini. Apollo flyr bare på søndager, så dersom dere vil reise på en annen dag, f.eks. fredag, må dere bruke rutefly. Apollo har følgende avganger:

 • Avgang Oslo søndager kl.06.00 med ankomst Lesvos kl.10.35 (3 t 35 min)
 • Avgang Lesvos søndager kl.11.35 med ankomst Oslo kl.14.15 (3 t 40 min)

Det er begrenset kapasitet igjen på Apollo sine avganger med dette tilbudet vi har fått (kun flyreise) og vi må sende en felles bestilling for å få denne prisen. Hver deltaker får tilsendt en faktura etter bestilling som dere betaler selv. Du må også selv sørge for reiseforsikring med avbestillingsmuligheter og evt. Apollos ekstra reiseforsikringer https://www.apollo.no/min-reise/alt-om-charterreisen/for-avreisen/reiseforsikring

Studieoppholdet på Lesvos betinger at reiserestriksjoner er opphevet. Gjennomføringen av kurstilbudet justeres etter myndighetenes anbefalinger så lenge koronasituasjonen pågår. 

Program for Lesvos 

Foreløpig program Lesvos 2021 (pdf)  

Arbeidsformer og arbeidsomfang

Arbeidsformene er forelesninger, gruppeaktiviteter med presentasjoner, øvelser og ekskursjon. Videreutdanningen starter med en ukesamling på Lesvos med obligatorisk undervisning. Resten av undervisningen foregår på nett. 

Vilkår for å gå opp til eksamen

 • Godkjent krav til obligatorisk deltakelse
 • Bestått 2 arbeidskrav

Eksamen

Studentene kan velge mellom å utvikle en digital presentasjon eller skrive en artikkel om tverrfaglig undervisning. Eksamen kan utføres individuelt eller i gruppe og bedømmes med individuell, gradert karakter. 

Fakta

Søknadsperiode

Søknadsfristen er 22. mai 2021


Det er 10 ledige plasser på dette tilbudet. Førstemann til mølla-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. 

Antall plasser

20

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Spørsmål om innholdet i studiet?

ninafk
Administrativ kontaktperson
tonelb
Administrativ kontaktperson

Andre studier du kanskje vil like