0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
7,5
Omfang
Deltid
Start
Vår 2020
Studiested
Kristiansand

Endringsledelse og organisasjonsendring retter seg mot ledere, mellomledere og fremtidige ledere i privat-, offentlig- og frivillig sektor, og kombinerer forskningsbaserte teorier med praktiske eksempler og case.

Kurset er skreddersydd for deg som har noen års praksis fra arbeidslivet, og som ønsker å være en pådriver i endringsprosesser, omstilling og endringsarbeid.

Endringsledelse og organisasjonsendring trekker linjer mellom strategiske, formelle, kulturelle og menneskelige aspekter ved endringsprosesser.

Kurset er delt inn i tre hoveddeler:

  • Drivkreftene for endring og hva endring medfører
  • Former og strategier for endring
  • Ledelse av endringsprosesser og ulike ledelsesformer i endringsprosesser 

Hva lærer du?

Etter gjennomført kurs skal du

  • ha fått kompetanse om ulike perspektiver på organisasjonsendring og hvordan endringsprosesser ledes
  • kunne reflektere over og forstå de grunnleggende elementer av organisatorisk endring herunder drivkrefter, innhold og omfang, kontekst og prosess
  • kjenne til interne, eksterne og kundedrevne endringsprosesser

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Løpende opptak
Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Praktisk informasjon

I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.

Tidspunkt for samlingene våren 2020

1. samling: 26.-27. februar
2. samling: 25.-26. mars
3. samling: 22.-23. april

Eksamensform: Individuell skriftlig skoleeksamen i mai

Faglig ansvarlig og foreleser i kurset er førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved institutt for strategi og ledelse. Kvinen har bred erfaring fra ulike kurs og foredrag for privat næringsliv og offentlig sektor. 

Videre studier

Endringsledelse og organisasjonsendring inngår i en samling kurs innen ledelse og styring utviklet for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet. Kursene retter seg mot ledere, mellomledere og fremtidige ledere i privat-, offentlig- og frivillig sektor. Du kan velge et enkelt kurs eller sette sammen en rekke som gjennomføres over ett eller flere semester.

Oversikt over øvrige kurs under dette tilbudet finner du her: Ledelse og styring.

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsperiode

Søknadsperiode 1. oktober til 1. desember 2019.


Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravene. Det stenges for søking når emnet er fullt.

Pris

kr 13.000,00

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Andre studier du kanskje vil like