Har du ambisjoner om å bli en god leder?
Programmet gir deg praktisk og teoretisk kompetanse i ledelse av endringsprosesser med fokus på å lede mennesker i endring og omstilling. Programmet gis som et praktisk- og ferdighetsorientert lederprogram til mellomledere og andre som arbeider med endring og omstilling i ulike virksomheter. Tilbudet er åpent for personer både med og uten høyere utdanning.
Programmet vil gi deg praktisk kompetanse til å håndtere endring og omstilling individuelt, i team og i egen og andres organisasjon, og består av tre moduler:
Gjennom programmet vil du jobbe med selvutvikling og trening i mindre grupper i samarbeid med kompetente veiledere med erfaring fra organisasjonsutvikling.
Programmet tilbys i samarbeid med Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og er åpent for alle.
Generell kompetanse (programmål)
Etter gjennomført program skal du ha:
Kunnskap
Etter gjennomført program skal du ha:
Ferdigheter
Etter gjennomført program skal du kunne:
Se hele studieplanen
Generell studiekompetanse eller realkompetanse.
Løpende opptak
Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.
Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.
Programmet gjennomføres med fem fellessamlinger à to dager over to semester. Før første fellessamling gjennomføres et oppstartmøte med hver enkelt student for avklaring av motivasjon og forventninger.
Mellom hver fellessamling inngår en obligatorisk halvdagssamling i mindre grupper hvor studentene trener på endringsferdigheter under veiledning. Treningen gjennomføres i grupper på tre til fem studenter (triade/team) og utgjør totalt fem halve dager. Konkret trenes det på ferdigheter innøvd i undervisningen, og samlingene er ment for å sikre ferdighetsutvikling samt økt selvinnsikt.
Rundt 70 % av tiden på fellessamlingene består av trening med aktiv veiledning, og utføres på grunnlag av case, oppgaver eller konkrete intervensjoner som er planlagt gjennomført.
1. samling: 3.-4. november 2021
2. samling: 1.-2. desember 2021
3. samling: 9.-10. februar 2022
4. samling: 6.-7. april 2022
5. samling: 11.-12. mai 2022
Eksamen består av to deler: refleksjonsnotat med innlevering i mai, og individuell muntlig eksamen i juni 2022.
Gjennomføringen av kurstilbudet justeres etter regjeringens anbefalinger så lenge koronasituasjonen pågår.
Gjennom programmet vil du jobbe med selvutvikling og egen utviklingsplan. Du vil få tilbud om personlighetstest og lederkartlegging som støtteverktøy for selvutviklingen. Du skal føre logg på egentrening og oppdatering av egen utviklingsplan. Logg er selvevaluering av egne ferdigheter i treningsperioden og leveres digitalt. Det samme gjelder utviklingsplanen, som beskriver dine viktigste mål og områder for vekst. Logg og utviklingsplan leveres som refleksjonsnotat i de tre modulene i programmet.
Det forventes at du har lest teori før samlingene gjennomføres, slik at teori kan anvendes i den praktiske treningen. For å avlegge eksamen i emnet kreves 80 % oppmøte til obligatorisk undervisning og trening.
Etter gjennomført program planlegges et avslutningsseminar i Lucca, Italia i perioden 5. - 9. juni 2022. Seminaret har fokus på nettverksbygging og praktiske oppgaver hvor du får anledning til å demonstrere dine ferdigheter. Sertifisering som «Endringsagent» og muntlig eksamen inngår som del av programmet.
Studenter som ikke deltar på avslutningsseminaret gjennomfører muntlig eksamen digitalt.
I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur.
I tillegg kommer evnt. deltakelse på avslutningsseminar i Lucca, Italia (anslått til ca. kr. 12.000 inkl. reise, opphold og fagsamling). Nærmere tilbud gis.
Fagansvarlig
Programmet er faglig forankret ved Handelshøyskolen ved UiA. Hovedforeleser er PhD-stipendiat Torbjørn Hekneby og førsteamanuensis Tor Geir Kvinen ved Institutt for strategi og ledelse, UiA. I tillegg inngår veiledere med bred erfaring fra praktisk organisasjon- og lederutvikling.
Tilbudet kan tas som frittstående program, eller inngå i kurspakken Ledelse og styring - en fleksibel mellomlederutdanning for deg som ønsker personlig og faglig utvikling. Kurspakken passer for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet, som mangler formalkompetanse, eller som ønsker å bygge din faglige utvikling til en fremtidig bachelor- eller mastergrad.
1. mars-1. juni 2021
«Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravene. Det stenges for opptak når tilbudet er fulltegnet.
24
kr 49.000