Gå til hovedinnhold
0
Hopp til hovedinnhold
Varighet
1/2 år
Studiepoeng
7,5
Omfang
Deltid
Start
Høst 2023
Studiested
Kristiansand

En sterkere vektlegging av bærekraft fra statlige reguleringer, kunder og brukere innebærer betydelig omstilling for bedrifter og organisasjoner fremover.

I dette  kurset får du en oversikt over hva bærekraft er, og en forståelse for hvordan virksomheter kan bidra med løsninger samtidig som de ivaretar eller øker sin lønnsomhet.

Kurset vil gi deg faglig innsikt og praktiske verktøy i feltet bærekraft, og anbefales for ledere og mellomledere i små- og mellomstore bedrifter. Du vil som del av kurset kartlegge en bedrifts bærekraftarbeid samt foreslå bedriftens  fremtidige bærekraftstrategi. Du kan velge å analysere egen virksomhet eller fordype deg i hva andre ledende virksomheter gjør. Velger du egen organisasjon kan deltakelse på kurset bidra til en kick-start eller fornyelse av din virksomhets bærekraftsatsing.  

Kurset tilbys i samarbeid med Stiftelsen Miljøfyrtårn og Næringsforeningen i Kristiansandsregionen og er åpent for alle.

Hva lærer du?

Etter gjennomført kurs skal du:

 • kjenne til begrepet bærekraft
 • kunne anvende metoder for å kartlegge bedrifters bærekraft
 • ha kunnskap om hvordan bedrifter kan vedlikeholde eller øke sin lønnsomhet gjennom økt fokus på bærekraft 
 • ha innsikt i FNs bærekraftsmål og hvordan de kan inngå i bedrifters bærekraftsarbeid

Se hele studieplanen.

Opptakskrav

Generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Løpende opptak
Dette tilbudet har løpende opptak. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravet. Det stenges for søking når tilbudet er fullt.

Svar på opptak sendes i starten av hver måned. Du må likevel beregne minimum 14 dager fra du søker til du får svar. Det er viktig at du laster opp relevant dokumentasjon (utdanning/praksis/etc) innen 3 virkedager etter søknaden er sendt inn.

Plan for gjennomføring

Kurset tilbys på deltid, med undervisning over totalt tre samlinger med forelesninger, case og praktiske oppgaver. To av samlingene er lagt UiA, Kristiansand, mens siste samling gjennomføres som en workshop på et hotell i Kristiansandsområdet.

Dager og tema for samlingene:

 • Samling 1: 2 dager i september
  Tema: 
  - Hva er bærekraft, og hvordan kan det være lønnsomt
  - Bærekraftsanalyse. Hvordan kan vi sette mål og rapportere på bærekraft?

 • Samling 2: 2 dager i oktober
  Tema:
  - Min virksomhet: mål og indikatorer
  - FNs bærekraftsmål, bærekraft i verdikjeden

 • Samling 3: 2 dager i november
  Tema:
  - Fremtidig strategisk posisjonering

Det stilles krav om deltakelse på samlingene og innlevering av oppgaver for å få tilgang til eksamen. Eksamen i kurset gis som hjemmeeksamen (individuelle eller gruppe inntil 3 studenter) med innleveringsfrist i desember.

Praktisk informasjon

I tillegg til studieavgiften må du betale lovpålagt semesteravgift til studentsamskipnaden og utgifter til pensumlitteratur. I tillegg kommer kostnader til hotellopphold i forbindelse med siste samling som gjennomføres som en workshop.

Foreleser

Faglig ansvarlig og hovedforeleser i kurset er førsteamanuensis Stina Torjesen ved Institutt for økonomi. Torjesen er forfatter og medforfatter av en rekke rapporter og fagbøker på bærekraft, og hun jobbet tidligere i konsulentselskapet SIGLA som ga strategisk rådgivning til store norske selskaper om feltet bærekraft. For tiden leder hun en arbeidspakke i det omfattende forskningsprosjektet BATMAN som bla. ser på sirkulærøkonomi og muligheten for fremtidig norsk batteriindustri i sirkulære verdikjeder.

I tillegg inngår Nicolai S. Løvdal, grunnlegger av FutureFrogs og andre gjesteforelesere fra pionerbedrifter i Sør-Norge.

Videre studier
Tilbudet kan tas som enkeltkurs, eller inngå i Lederprogrammet – en modulbasert lederutdanning for deg som ønsker formell utdanning eller faglig påfyll.

Lederprogrammet passer for deg som har noen års erfaring fra arbeidslivet, som mangler formalkompetanse, eller som ønsker å bygge din faglige utvikling til en fremtidig grad.

Dette sier studentene

Fakta

Søknadsperiode

1. mars – 1. juni 2023


«Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder dersom du er kvalifisert i henhold til opptakskravene. Det stenges for opptak når tilbudet er fulltegnet. 

Pris

kr 16.000

Spørsmål om opptak til studiet?

evuopptak@uia.no

Andre studier du kanskje vil like