Åpen dialog i nettverk er en arbeidsform der profesjonelle møter mennesker i psykososial krise gjennom å samle nettverket som allerede finnes rundt den det gjelder. I denne videreutdanningen vil du få en grundig innføring i det dialogiske og sosiale menneskesynet som er utgangspunkt for denne arbeidsformen.
Videre vil du få mulighet til å utvikle ferdigheter i å lytte og gi responser i møte med mennesker i krise, slik at dialog skapes og livssituasjoner endres. Videreutdanningen vektlegger praktisk ferdighetstrening, slik at du kan lære deg å lede nettverksmøter på måter som ivaretar sentrale verdier og prinsipper som fleksibilitet, polyfoni, kontinuitet, medansvar og toleranse for usikkerhet.
Videreutdanningen vil fokusere på hvordan Åpen dialog i nettverk og dialogiske praksiser kan anvendes i ulike deler av tjenesten, og i møte med personer fra ulike målgrupper (psykisk helse, rus, psykisk utviklingshemming, eldreomsorg m.m.).
Bachelorgrad (180 studiepoeng) i helse- og sosialfag (barnevern, ergoterapi, fysioterapi, sosialt arbeid, sykepleie eller vernepleie), medisin, allmennlærer, barnehagelærer og politiarbeid, og minst ett års utdanningsrelevant yrkespraksis etter endt utdanning.
Søkere med annen høgskole- eller universitetsutdanning på tilsvarende utdanningsnivå kan etter individuell vurdering bli tatt opp som student.
Videreutdanningen går over tre semestre.
Etter endt videreutdanning skal du:
Pris
Studieavgift kr 26 000,-.
I tillegg kommer en lovpålagt semesteravgift pt kr 710/750,- til Studentsamskipnaden, samt utgifter til pensumlitteratur.
Undervisnings- og læringsformer
Deltakelse i undervisning, seminarer og veiledning er obligatorisk og det kreves 80% dokumentert tilstedeværelse.
Undervisningsdatoer
Høst 2023:
Vår 2024:
Datoer kommer
Høst 2024:
Datoer kommer
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent frammøte i obligatoriske deler av undervisningen.
Eksamen
Individuell skriflig 4 dagers hjemmeeksamen. Vurderingsuttrykk: gradert karakter
Med forbehold om endringer.