Etter fullført emne skal studenten:
I emnet skal studentene gjennomføre et teaterprosjekt. Emnet bygger videre på kompetansen studentene har omkring kreative prosesser, uttrykksformer, strategier og teaterproduksjoner. Dette omfatter både teoretisk fordypning i og praktisk utprøving av kunnskaper og ferdigheter som de ulike fagfunksjonene må beherske i løpet av et teaterprosjekt.
Emnet er forankret i praktisk arbeid og tar utgangspunkt i studentenes egne kunnskaper, ferdigheter, interesser og syn på teater og i studentenes holdninger til deres samtid.
Det gis mulighet for å arbeide undersøkende og kunstnerisk reflektert med skuespill, scenografi, lys- og lyddesign, dramaturgi og instruksjon. Parallelt med det praktiske arbeidet gir emnet en innføring i kunstnerisk utviklingsarbeid og teori om kunstneriske prosesser og pekere til relevant samtidig teaterproduksjon. Praksis og teori danner bakgrunnen for en løpende refleksjon over kunstneriske valg og den betydning disse valgene har for publikum.
Undervisningen vil hovedsakelig foregå som gruppeundervisning og individuell veiledning.
Teater er en kollektiv kunstform, noe som medfører at hver enkelt student må bidra aktivt for at gruppeprosessene blir gode og at prosjektet blir vellykket.
Deler av undervisning obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart. Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.
Karakteruttrykk: Gradert karakter.
1 semester
15
Vår
Kristiansand
Fakultet for kunstfag