Kunnskap
Etter å ha gjennomført emnet skal studenten:
Ferdigheter
Etter å ha gjennomført emnet skal studenten:
Generell kompetanse
Etter å ha gjennomført emnet skal studenten:
I dette emnet legges det vekt på å forstå samfunnet fra det lokale til det globale. Det fokuseres på demokratibegrepet, demokratisk medborgerskap og deltakelse. Emnet gir en innføring i samfunnsvitenskapelig teori og metode med fokus på praktisk samfunnsforskning. Emnet tar også for seg økonomiske og kulturelle samfunnsforhold, lokalt og nasjonalt. Sosiologiske temaer som sosialisering og identitetsutvikling, barn og unges rettigheter og deres deltakelse i samfunnslivet, behandles i emnet.
Kritisk tenking står sentralt i emnet og studentene vil presenteres for flerfaglige perspektiver. Studentene vil presenteres for didaktiske øvelser som tar sikte på å stimulere til kritisk refleksjon og forståelse av mangfold og likestilling. I emnet presenteres også kunnskap om barn og unges digitaliserte hverdag og problemstillinger knyttet til nye digitale læringsformer diskuteres.
Faget i praksis
Gjennom hele emnet benyttes den aktuelle fagkunnskapen til å foreta didaktiske refleksjoner. Faglige diskusjoner og praktiske øvelser anvendes for å utvikle forståelse for fagets egenart og kunne benytte fagkunnskapen på en måte som fremmer barn og unges holdningsdannelse, engasjement og læring. I praksisperioden skal studentene arbeide med fagdidaktisk planlegging av undervisning i samfunnsfag med særlig vekt på grunnleggende ferdigheter og på å prøve ut ulike arbeidsmåter i faget
Arbeidsoppgaver må være godkjent og praksis må være bestått for å kunne gå opp til eksamen. Nærmere beskrivelse av arbeidsoppgaver vil bli gitt gjennom Canvas.
1 semester
15
Høst
Kristiansand
Fakultet for samfunnsvitenskap