KUNNSKAP
Studenten
FERDIGHETER
Studenten
GENERELL KOMPETANSE
Studenten
Kunnskapsområdet omfatter barns matematiske og språklige utvikling, utvikling av dialogiske ferdigheter, barnelitteratur, barns medie- og tekstkultur, barns språklige uttrykk, meningsskaping, kreative undring og problemløsing. Disse utviklingsområdene er viktige for barns lek og læring og er avgjørende for at barn kan utvikle relasjoner til andre mennesker og fungere sosialt i et flerspråklig og flerkulturelt samfunn. Arbeid med språk, tekst og matematikk skal støtte opp om alle barns lek, læring og identitetsskaping i utviklingen av relasjoner og deltakelse i et demokrati. Kunnskapsområdet tematiserer pedagogisk ledelse og belyser temaer knyttet til de yngste barna og overgangen barnehage og skole/skolefritidsordning.
Kunnskapsområdet kombinerer forskningsbasert og praksisnær kunnskap. Dette skal bidra til kompetanse i å lede og skape varierte språk-, tekst- og matematikkmiljøer som ivaretar barnehagens rolle som kulturbærer, kulturfornyer og tradisjonsformidler. Kunnskapsområdet skal også ivareta barns rett til kulturskaping og medvirkning i utvikling av barnehagens innhold.
Kunnskapsbasen bygger i hovedsak på lærerutdanningsfagene norsk, matematikk og pedagogikk. Praksis er integrert i kunnskapsområdet.
Kunnskapsområdet er lagt opp med ulike undervisningsformer i større og mindre studentgrupper. Det blir lagt vekt på studentaktive arbeidsformer som gruppearbeid, muntlige framlegg og skriftlige studentarbeid. Emnet har et forventet arbeidsomfang på 800 timer fordelt på to semestre.
I arbeidet med kunnskapsområdet inngår praksis i barnehage og skole, i alt 35 dager. 5 dager brukes til praksis med fokus på overgangen barnehage-skole.
Arbeidskrav i matematikk, arbeidskrav i norsk og praksis i 3. semester må være godkjent for å kunne gå opp til hjemmeeksamen i matematikk og skriftlig eksamen i norsk. Praksis i 3. og 4. semester, arbeidskrav i pedagogikk og tverrfaglig prosjekt må være godkjent for å kunne gå opp til muntlig eksamen i norsk og pedagogikk. Nærmere beskrivelse av arbeidskrav vil bli gitt gjennom Canvas ved semesterstart.
Emnet har et krav om 70 % frammøte for å kunne gå opp til muntlig eksamen i norsk og pedagogikk.
Hjemmeeksamen i matematikk, 48 timer, individuell, teller 1/3 (høst, 3. semester).
Skriftlig eksamen, 6 timer, norsk, individuell, teller 1/3 (høst, 3. semester).
Muntlig eksamen i norsk og pedagogikk, individuell, teller 1/3 (vår, 4. semester).
Gradert karakter.
2 semester
30
Høst
Grimstad
Fakultet for teknologi og realfag