ha inngående kunnskap om forskjellige konflikter og forsoningsprosesser i dagens samfunn
kunne presentere og analysere religioners rolle i slike konflikter og forsoningsprosesser
kunne drøfte disse konfliktene og forsoningsprosessene ut fra filosofiske, etiske, religionsvitenskapelige, psykologiske eller sosiologiske perspektiver
Innhold
Dette emnet ser på konkrete eksempler på konflikt og forsoning, både lokalt, nasjonalt og globalt. Eksempler er profesjonskonflikter, konflikter mellom minoriteters religiøse praksis i møte med storsamfunnet, konflikt mellom ulike religioner og livssyn, og de etiske og praktiske utfordringene ved en forsoningsprosess etter større moralske overtramp. Teoretiske innfallsvinkler til emnet kan være filosofiske, etiske, religionsvitenskapelige, psykologiske og sosiologiske.
Undervisnings- og læringsformer
Forelesninger og seminarer. Studenten skal muntlig presentere et tema i et fremleggsseminar og kommentere et notat til en medstudent. Dette må gjøres på basis av et 5-siders notat og skal være godkjent av faglærer innen en angitt dato. Forventet arbeidsomfang: ca. 400 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
ett muntlig fremlegg
én kommentar til medstudents fremlegg
godkjent notat
Nærmere informasjon gis ved semesterstart.
Eksamen
En ukes (7 dager) individuell hjemmeeksamen (omfang ca. 4000 ord). Justerende muntlig eksamen. Gradert karakter.
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.
Tilbys som enkeltemne
Ja, hvis ledig plass.
Opptakskrav hvis tilbudt som enkeltemne
Opptakskravet er det samme som for masterprogrammene emnet inngår i.