Etter fullført emne skal studenten:
Kunnskaper
Ferdigheter
Generell kompetanse
Emnet tar for seg bruk av IKT (digitale verktøy og teknologi) og e-læring for bruk i videregående opplæring. Gjennom innføring, bruk og erfaringer skal emnet gi et grunnlag for studenten til å kunne benytte seg av teknologi i undervisningen, samt forstå virkningen av dette. Emnet vil ha stor oppmerksomhet rundt det tværfaglige tema "folkehelse og livsmestring". Her vil problemstillinger rundt dataspill og bruk av sosiale medier være sentralt.
Emnet skal også gi innsikt i historien bak fremveksten av digitale verktøy, samt forståelse for bruken av teknologi og elementer som sosiale medier både til bruk i undervisningen og i mer uformelle situasjoner.
Emnet vil også fokusere på arbeidsformer, vurderingsformer og bruk av teknologi for å kunne lage egne læringsressurser innen sine fagemner, samt benytte seg av digitale verktøy for å fremme eget arbeid på og utenfor skolen.
Emnet vil bli organisert som en kombinasjon av fysiske- og nettbaserte samlinger. Emnet har tre fysiske samlinger over to dager, hver samling på 10 timer. Arbeidsmåtene på studiesamlingene baseres på praktisk bruk av programmer og verktøy, samt noen forelesninger.
På de nettbaserte samlinger skal studentene arbeide med oppgaver knyttet til aktuelt fagstoff og samarbeide med medstudenter over nettet. Mellom samlingene skal studentene prøve ut IKT-baserte undervisningsopplegg i egen klasse. Erfaringene deres på nett med medstudenter. Nettsamlingene blir strukturert og veiledet av faglærer som er tilstede under alle nettbaserte samlinger. Etter at erfaringene er delt på nettet, skal studentene prøve ut det samme undervisningsopplegget, nå i justert utgave. Erfaringene skal så dokumenteres. Emnet legges opp til varierte dokumentasjonsformer, både lyd, bilder, film og tekst.
Arbeidsformen er dynamisk og interaktiv, og den enkelte blir utfordret i plenum, gruppevis og individuelt. Studentene organiseres i undervisningsgrupper hvor bruk av verktøy, teori, erfaringsutveksling, trening og samspill står sentralt.
Praktiske øvelser brukes til å synliggjøre hvordan praksis og teori kan forsterke hverandre gjennom erfaringslæringsprinsipper.
Emnet har et forventet arbeidsomfang på 400 timer.
2 semester
15
Høst
Grimstad
Fakultet for humaniora og pedagogikk