Studenten må ha bestått minst 130 studiepoeng i utdanningsplanen sin ved starten av det semesteret bachelorprosjektet gjennomføres. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.
Læringsutbytte
Etter fullført bachelorprosjekt skal studenten
ha erfaring i gjennomføring av et større maskinteknisk prosjekt innenfor fagfeltet mekatronikk hvor fokus settes på samspillet mellom maskin, data og elektronikk
kunne sammenligne og undersøke forskjellige løsninger til det aktuelle mekatroniske problem
kunne planlegge og gjennomføre eksperimentelt arbeid i det omfang som er nødvendig for prosjektet
kunne formidle de tekniske resultatene fra prosjektet både skriftlig og muntlig
Innhold
Temaområde og problemstilling velges av studentene under veiledning. Prosjektet velges fortrinnsvis innenfor studiets hovedfordypningsområder. I hvilken grad prosjektoppgaver kan omfatte andre områder, avhenger av veiledningskapasiteten. Der utbys både prosjekter fra det regionale næringsliv og prosjekter internt på UiA. På den måten er det mulig å oppnå erfaring med praktisk anvendelse av de innlærte kunnskaper og få et innblikk i industriens behov på dette området.
Undervisnings- og læringsformer
Selvstendig arbeid i grupper på 2-4 studenter tilrettelagt med veiledning. Prosjektet kan i spesielle tilfeller etter avtale med fagansvarlig utføres individuelt. For hver gruppe er det 5 obligatoriske veiledninger. Studenter og veileder har et felles ansvar for at dette følges opp.
Arbeidsomfang for gjennomsnittsstudenten er beregnet til 27 timer per studiepoeng.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent deltakelse i obligatorisk veiledning.
Eksamen
Prosjektrapport utført i gruppe, med muntlig presentasjon og forsvar av prosjekt. Gradert karakter for det samlede arbeid. Presentasjonen og forsvar av prosjektet kan gi grunnlag for individuell karaktergivning. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.