KUNNSKAP
Studenten
FERDIGHETER
Studenten
GENERELL KOMPETANSE
Studenten
5 studiepoeng av emnet er felles for alle grunnskolelærerstudenter (kursiverte læringsutbyttebeskrivelser). I denne fellesdelen tas det opp temaer som er relevante for den forskende lærer: vitenskapsteori og metode, forskningsetikk, kildesøk/kildebruk og akademisk lesing og skriving.
Den fagspesifikke delen av emnet sentreres rundt forskningsmetoder i matematikkdidaktikk. Med utgangspunkt i forskningsartikler om sentrale matematiske tema, undervisningsformer og kommunikasjon drøftes sentrale aspekt knyttet til forskningsfunn, metodologi og analyse av empiri. Kvalitetskriterier for forskning og ulike forskningsdesign, metoder og perspektiver på analyse av data vil utgjøre en betydelig del av undervisningen.
Gjennom arbeid med emnet skal studentene tilegne seg et godt faglig grunnlag slik at de kan gjennomføre et profesjonsrettet og praksisnært forskningsprosjekt i matematikkdidaktikk (masteroppgaven) under veiledning.
Undervisningen vil bære preg av varierte arbeidsformer, og vil gis i form av fellesundervisning med seminarpreg, muntlige fremlegg og veiledning. Detaljer om dette blir oppgitt på Canvas ved semesterstart. Gjennom eksemplariske undervisningsformer vil studentene få erfaringer med hvordan man kan arbeide som en forskende lærer i et profesjonsfellesskap. Utenom undervisningen forventes det at studentene arbeider med oppgaver og litteraturstudier, både individuelt og i grupper. En betydelig del av studentenes læring og modning vil skje gjennom slik egeninnsats.
Forventet arbeidsomfang i emnet er ca. 400 timer, fordelt med 130 timer på fellesdelen av emnet og 270 timer på fagspesifikk del av emner.
1 semester
15
Høst
Kristiansand
Fakultet for teknologi og realfag