Emnet er i seg selv problembasert og gir en introduksjon til problemløsning og utforskning som arbeidsmåter i matematikk. I emnet jobber studentene selv med arbeidsmåtene, og de reflekterer og analyserer hvordan det kan tilrettelegges for bruk av arbeidsmåtene i skolens matematikkopplæring relatert til gjeldende læreplan for 1.-7. trinn. Det inngår egenrefleksjon og diskusjon av litteratur. Det arbeides med sentrale begreper i matematisk tenkemåte, trening i prosessbeskrivelse, kommunikasjon av egne tenkemåter og løsninger i matematisk problemløsning, løsningsbeskrivelse og egenrefleksjon ved jevnt arbeid gjennom hele semesteret med skriving av notatbok og/eller en mappe. Det inngår studentpresentasjon av oppgaver fra notatboka.
Faget i praksis
I løpet av de 5 dagene i praksis skal det legges til rette for at studenten får erfaring med bruk av ulike undervisningsressurser i matematikk og elevaktive undervisningsmetoder.
Undervisningen vil gis i form av fellesundervisning, arbeid i smågrupper, obligatorsike innleveringer, muntlige presentasjoner. Studentene vil få erfaring med digitale hjelpemidler der det er hensiktsmessig.
Det er krav om obligatorisk frammøte i deler av undervisningen (oppgis i Canvas ved semesterstart).
Forventet arbeidsomfang i emnet er omtrent 267 timer.
Det inngår 5 dager praksis for grunnskolelærerstudentene. Disse skal være en forberedelse til praksisperioden i 8. semester.
Andre studenter skal utføre et didaktisk arbeid av tilsvarende omfang som praksis.
Grunnskolelærerstudenter må ha
Andre studenter må ha
1 semester
10
Høst
Kristiansand
Fakultet for teknologi og realfag