KUNNSKAP
Studenten
FERDIGHETER
Studenten
GENERELL KOMPETANSE
Studenten
Studentene vil gjøre seg erfaringer i å planlegge egne kreative prosesser og dokumentasjon av dette. Videre vil de få innføring i prosess- og utviklingsorientert arbeid med barn. Dette vil forberede studenten på å legge til rette for kreativitet og å lede barn gjennom skapende prosesser.
Emnet skal gi kunnskap, lyst og evne til å kunne igangsette, drive og reflektere over kreative prosjekter, kunstpedagogisk virksomhet og utviklingsarbeid i barnehagen.
Emnet skal videreutvikle studentenes egne ferdigheter innen det kunstfaget de velger å spesialisere seg i, sånn at de får faglig trygghet. De lærer å beherske materialer, redskaper, virkemidler og uttrykksformer innen enten musikk, forming eller drama. De videreutvikler sine kunnskaper om og erfaringer med det å kommunisere gjennom symbolske, visuelle, musikalske, sceniske handlinger og uttrykk.
Emnet vil gi en mulighet for å drøfte allmenne estetiske og kunstfaglige problemstillinger, og studentens kunnskap om kreative og skapende prosesser står sentralt.
De vil få en forståelse for og evne til å stimulere den estetiske dimensjonen i barns lek, og kunne sette leken inn i en samfunnsmessig og kunstnerisk kontekst.
Sentrale arbeidsformer: Teoriforelesninger, ekskursjoner, veiledning, refleksjon i seminartimer, gruppearbeid og selvstudium.
Nærmere beskrivelse av innhold og progresjon i praksis finnes i semesterplaner og Praksisdokument for barnehagelærerutdanningen.
I dette emnet skal studentene ha 10 dager praksis i barnehage. En av ukene kan organiseres som punktpraksis. Praksis vurderes til Bestått/Ikke bestått.
Studenter fra fordypningen «Kreativitet og Kunstfaglig utviklingsarbeid» vil kunne være deltakere/«medforskere» i ulike forskningsprosjekter sammen med fakultetets ansatte, gjerne forskningsprosjekter som kombinerer forskning på, i og gjennom kunsten - altså FoU og KU (Kunstnerisk Utviklingsarbeid).
Fakultet for kunstfag har samarbeidsprosjekter med både Kilden Teater og konserthus Sørlandet og Sørlandets Kunstmuseum (SKMU) og praksisfeltet. Det vil være naturlige å samarbeide med disse og andre aktører for å konkretisere hvordan studentene/personalet kan samarbeide når de skal designe prosjekter som involverer både barn, ansatte og eventuelt kunstnere.
Det er krav om minimum 70 prosent obligatorisk oppmøte.
Det beregnes et forventet arbeidsomfang med emnet på 400 timer.
1 semester
15
Høst
Kristiansand
Fakultet for kunstfag