KUNNSKAP
Studenten
FERDIGHETER
Studenten
GENERELL KOMPETANSE
Studenten
Kunnskapsbasen bygger på barnehagepedagogisk kunnskap og i hovedsak lærerutdanningsfagene musikk, drama og forming, og på kunstnerisk utviklingsarbeid og forskning med relevans for kunnskapsområdet.
Kunnskapsområdet omfatter det å se, forstå og verdsette barns estetiske uttrykksformer, og hvordan studenten kan bli medskaper i en levende, mangfoldig og bærekraftig barnehagekultur. Kunnskapsområdet tydeliggjør barnehagelærerens ansvar for å gi barn tilgang til kunst og kulturliv.
Kunnskapsområdet legger vekt på studentens utvikling av praktiske ferdigheter, estetisk oppmerksomhet og skapende evner. Kunnskapsområdet skal gi studenten erfaring med å anvende uttrykksformer og virkemidler fra kunstfagene musikk, teater og visuell kunst. Kunnskapsområdet vektlegger skapende individuelle, samhandlende og tverrestetiske arbeidsformer i samspill med barnehagebarn i ulike aldersgrupper.
Barnehagelæreren har ansvar for at alle barn utvikler et rikt uttrykksrepertoar gjennom allsidige sanseopplevelser, kroppslige erfaringer, tid til lek og eksperimentering, refleksjon og kommunikasjon. Kunnskapsområdets mål er å bruke kunstfaglige arbeidsformer i en profesjonsrolle, som inviterer til utforskende og skapende virksomhet og ser sammenhengen mellom estetiske læreprosesser og barns lek, læring og danning. Praksis er integrert i kunnskapsområdet.
Sentrale arbeidsformer:
Emnet har et forventet arbeidsomfang på ca. 800 timer.
Nærmere beskrivelse av arbeidskrav vil bli gitt gjennom Canvas ved semesterstart.
Karakterutrykk: Gradert karakter.
Se Canvas for nærmere informasjon om eksamen.
2 semester
30
Høst
Kristiansand
Fakultet for kunstfag