Deltakerne må være tatt opp på et ph.d.-program. Søkere med relevant vitenskapelig bakgrunn kan vurderes dersom ressursene er tilgjengelige.
Det forutsettes at ph.d.-kandidaten har tilegnet seg forkunnskaper innen utøvende/skapende musikk, musikkvitenskap, musikkpedagogikk eller tilsvarende, på masternivå. Kandidater med en mastergrad i tverrestetiske studieprogrammer (estetikk, kunstfag o.l.) må kunne dokumentere relevant fagspesifikk fordypning innen musikk tilsvarende minst 30 studiepoeng på masternivå.
Musikk i kontekst presenterer hvordan musikken inngår i en rekke ulike kontekster. Emnet legger vekt på musikalsk produksjon, interpretasjon, formidling, resepsjon og transformasjon av mening.
Spørsmål som musikkens anvendelse i tverrestetiske sammenhenger, i ulike kontekster og med ulik hensikt og forholdet mellom "kunstner", "verk" og "publikum" belyses kritisk. Innføring i musikkens relasjonelle karakter undersøkes med tanke på nye tilganger til utøvelse og tolkning av musikalsk praksis. Emnet tar utgangspunkt i konkrete spørsmål som løftes frem av kandidatenes ph.d.-prosjekter og nyere musikkvitenskapelig teori.
Undervisningen blir organisert i to til fire samlinger med forelesninger, seminarer eller workshops der papere eller kunstneriske arbeider blir presentert og kommentert av deltakerne på samlingene. Emnet vil i størst mulig grad bli tilrettelagt i forhold til kandidatenes ph.d.-prosjekter. Det gjelder ikke bare innhold, men også arbeidsformene.
Undervisning på emnet kan organiseres i samarbeid med tilsvarende ph.d.-emner ved andre institusjoner.
Fullstendige referanser og litteraturliste kommer i tillegg.
Om eksamen vurderes til ikke bestått, gis det en begrunnelse for dette, råd om forbedring og en ny dato for presentasjon.
Karakteruttrykk: bestått/ikke bestått.
1 semester
5
Vår, Høst
Kristiansand
Fakultet for kunstfag