Les mer om hvordan UiA bruker informasjonskapsler på dette nettstedet og hvordan du kan deaktivere disse.
Les mer om hvordan UiA bruker informasjonskapsler på dette nettstedet og hvordan du kan deaktivere disse.
Etter fullført emne skal studenten:
Emnet fokuserer på forholdet mellom kunstfaglige praksiser og formidlingspraksiser i ulike sammenhenger. Det legges vekt på både formidling innenfor kunst- og kulturfeltet og på kunstens formidlende funksjon i andre samfunnsmessige kontekster. Didaktiske, kuratoriske, dramaturgiske og kunstkritiske spørsmål innenfor og på tvers av kunstfagene belyses, og det settes særlig fokus på utviklinger i samtidskunsten som forbinder kunst og formidling. Fokuset på disse utviklingene, som står i tradisjonen til både institusjonskritisk kunst og kritisk pedagogikk, danner utgangspunkt for refleksjon rundt kunstfaglige formidlingspraksiser og -roller.
Planlegging, gjennomføring og refleksjon rundt et formidlingsprosjekt med utgangspunkt i egen praksis er sentralt i emnet. Videre er store og små kultur- og kunstinstitusjoner arena for utforskning av andres formidlingspraksis innenfor og på tvers av de kunstneriske uttrykkene.
Det veksles mellom forelesninger, seminarer og praksis. I emnet arbeider studentene teoretisk og praktisk, og de gjennomfører formidlingsprosjekter i samarbeid med eksterne aktører, f.eks. med noen av fagmiljøets samarbeidspartnere.
Deler av undervisningen er obligatorisk. Disse delene fremlegges i Canvas ved semesterstart.
Forventet arbeidsomfang er 27 timer pr studiepoeng.
Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.
Muntlig presentasjon av et kunstfaglig formidlingsprosjekt. Presentasjonen skal være på ca. 15 minutter pr. student. Presentasjonen kan gjennomføres i gruppe eller individuelt.
Påfølgende 10-15 minutters utdypende justerende individuell samtale med eksamenskommisjon. Det gis én samlet individuell karakter.
Karakteruttrykk: Gradert karakter.
1 semester
10
Vår
Kristiansand
Fakultet for kunstfag