Digitaliseringens betydning for fremtidens samfunn
IS-100-1
Inngår i studieprogram
IT og informasjonssystemer, bachelorprogram
IT og informasjonssystemer, årsstudium
Undervisningsspråk
Engelsk
Læringsutbytte
Etter fullført emne skal studentene:
ha en helhetlig forståelse av hva digitalisering og informasjonssystemer er, muligheter og utfordringer ved innføring og bruk av informasjonssystemer, samt hvilken rolle informasjonssystemer har i organisasjoner og i samfunn
ha forståelse for digitaliseringens betydning for et bærekraftig samfunn
ha en faglig plattform for videre studier innenfor IT og informasjonssystemer
ha forståelse for sammenhenger mellom menneske, organisasjon og digitalisering
Innhold
Emnet fokuserer på muligheter og utfordringer ved bruk av informasjonssystemer i dagens samfunn. Studentene lærer om sikkerhet og risiko knyttet til digitalisering, noe som også inkluderer en diskusjon om lover og regler og etiske dilemmaer, personvern og opphavsrett til det som lages, lagres og publiseres via informasjonsteknologi. Vi vil også diskutere dagsaktuelle temaer slik som betydningen av kunstig intelligens, skytjenester, tingenes internett og sosiale medier, og drøfte hvilke konsekvenser dette har for fremtidens samfunn. Kurset vil introdusere ulike perspektiver knyttet til bærekraft og diskutere digitalisering i lys av dette.
Undervisnings- og læringsformer
Forelesninger, gruppearbeid, refleksjon, innlevering av obligatoriske oppgaver. Emnets undervisningsaktiviteter organiseres i dag-samlinger som vil inneholde en blanding av ulike aktiviteter. Estimert arbeidsomfang er 270 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Obligatoriske innleveringer må være godkjent. Nærmere informasjon gis i Canvas ved semesterstart.
Eksamen
En semesteroppgave som teller 40% av den endelige karakteren. 4 timer skriftlig eksamen teller 60% av endelig karakter. Begge deler må være bestått for å få en samlet karakter. Karakteren angis med bokstavkarakterer fra A-F. Nærmere informasjon om eksamen publiseres i Canvas.
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.