Kunnskap
Etter fullført emne skal studenten
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten
Emnet dekker 15 sp av mat og helse 2 i grunnskolelærerutdanningen 5-10 og omfatter mat og forbruk, entreprenørskap som læringsstrategi og forsknings- og utviklingsarbeid. Undervisning og arbeidskrav er i tråd med kompetansemålene i mat og helse etter 7. og 10.årstrinn.
Faget i praksis
Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 5-10. Studentene skal i løpet av praksisperioden bruke entreprenørielle metoder i sin undervisning.
Undervisningen består av entreprenørielle aktiviteter, gruppearbeid, veiledning og fellesforelesninger. Studentene bruker flere digitale verktøy og registrerer studentbedriften sin på nett.
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 400 timer. Deler av undervisningen krever 100 % fremmøte. Det kreves minimum 70 prosent fremmøte til øvrig undervisning.
Det inngår 15 dager praksis for grunnskolelærerstudenter. Andre studenter skal utføre et didaktisk arbeid av tilsvarende omfang.
Grunnskolelærerstudenter må ha bestått:
Grunnskolelærerstudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Eksamen er todelt.
1 semester
15
Vår
Kristiansand
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap