Etter fullført emne skal studenten
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten
Emnet dekker 15 sp av mat og helse 2 i grunnskolelærerutdanningen 5-10, og gir en fordypning i fagets plass i skole og samfunn. Emnet omfatter særtrekk ved barn og unges matkultur, og hvordan de kan ta bevisste valg. Emnet vektlegger videreutvikling av undervisningsopplegg, sensorikk, måltidets funksjoner i ulike kulturer og videreføring av teknikker på kjøkkenet. Undervisning og arbeidskrav er i tråd med kompetansemålene i mat og helse etter 7. og 10.årstrinn.
Faget i praksis
Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 5-10. Studentene skal i løpet av praksisperioden legge til rette for undervisning som fremmer sanseopplevelser, estetikk og undring i praktisk matlaging og prøve ut læringsaktiviteter som setter elever i stand til å ta reflekterte matvalg.
Grunnskolelærerstudenter må ha bestått:
Grunnskolelærerstudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
1 semester
15
Vår
Kristiansand
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap