Kunnskap
Etter fullført emne skal studenten
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten
Emnet dekker 15 studiepoeng av mat og helse 2 i grunnskolelærerutdanningen 1-7, og inneholder mat og forbruk, entreprenørskap som læringsstrategi og forsknings- og utviklingsarbeid. Undervisning og arbeidskrav er i tråd med kompetansemålene i mat og helse etter 4. og 7.årstrinn.
Faget i praksis
Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 1-7. Studentene skal i løpet av praksisperioden bruke entreprenørskapsmetoder i undervisningen.
Undervisningen består av entreprenørielle aktiviteter, praktisk matlaging gruppearbeid, veiledning og fellesforelesninger. Relevante digitale verktøy vil benyttes som hjelpemiddel for læring, formidling og vurdering
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 400 timer. Deler av undervisningen krever 100 % fremmøte. Det er krav om minimum 70 prosent fremmøte til øvrig undervisning.
Det inngår 10 dager praksis for grunnskolelærerstudenter. Andre studenter skal utføre et didaktisk arbeid som må være bestått.
Grunnskolelærerstudenter må ha bestått:
Grunnskolelærerstudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Eksamen er todelt.
1 semester
15
Vår
Kristiansand
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap