Kunnskap
Etter fullført emne skal studenten
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten
Emnet dekker 15 studiepoeng av mat og helse 2 i grunnskolelærerutdanningen 1-7, og gir en fordypning i fagets plass i skole og samfunn. Emnet omfatter særtrekk ved barn og unges matkultur, og hvordan de kan ta bevisste valg. Emnet vektlegger videreutvikling av undervisningsopplegg, sensorikk, måltidets funksjoner i ulike kulturer og videreføring av teknikker på kjøkkenet. Undervisning og arbeidskrav er i tråd med kompetansemålene i mat og helse etter 4. og 7.årstrinn.
Faget i praksis
Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 1-7. Studentene skal i løpet av praksisperioden legge til rette for undervisning som fremmer sanseopplevelser, estetikk og undring i praktisk matlaging og prøve ut læringsaktiviteter som setter elever i stand til å ta reflekterte matvalg.
Undervisningen består av praktisk matlaging, prosjektarbeid, ekskursjon, fellesforelesninger og studietur. Studentene vil benytte relevante pedagogiske verktøy og nettsider.
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 400 timer. Deler av undervisningen krever 100 % fremmøte. Det er krav om minimum 70 prosent fremmøte til øvrig undervisning. Se Canvas for nærmere informasjon.
Det inngår 10 dager praksis for grunnskolelærerstudenter. Andre studenter skal utføre et didaktisk arbeid av tilsvarende omfang som må være bestått.
Grunnskolelærerstudenter må ha bestått:
Grunnskolelærerstudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
1 semester
15
Vår
Kristiansand
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap