Kunnskap
Etter fullført emne skal studenten
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten
Emnet dekker 15 sp av mat og helse 1 i grunnskolelærerutdanningen 1-7. Det gir en innføring i hvordan didaktiske planleggingsmodeller kan anvendes i undervisningsopplegg i mat og helse og hvordan en kan arbeide med lokale årsplaner. Emnet vektlegger praktiske ferdigheter i matlaging, matvarekunnskap, matdannelse og måltidets plass i skolen. Undervisning og arbeidskrav er i tråd med kompetansemålene i mat og helse etter 4. og 7.årstrinn.
Faget i praksis
Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 1-7. Studentene skal i løpet av praksisperioden prøve ut et innovativt undervisningsopplegg i praktisk matlaging med fokus på elevaktive metoder, som de har utviklet som arbeidskrav i emnet. Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.
Undervisningen består av praktisk matlaging, prosjektarbeid og fellesforelesninger. Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 1-7. Studentene vil benytte relevante pedagogiske digitale verktøy og nettsider.
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 400 timer. Deler av undervisningen krever 100 % fremmøte. Det er krav om minimum 70 prosent fremmøte til øvrig undervisning. Se Canvas for nærmere informasjon.
Det inngår 15 dager praksis for grunnskolelærerstudenter. Andre studenter skal utføre et didaktisk arbeid av tilsvarende omfang som må være bestått.
Grunnskolelærerstudenter må ha bestått:
Grunnskolelærerstudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Praktisk muntlig individuell skoleeksamen som vurderes med gradert karakter.
Se nærmere beskrivelse i semesterplanen.
I emnet inngår praktisk matlaging. Råvarene ansees som læremidler, j.fr. forskrift om
egenbetaling ved universiteter og høyskoler § 3-3 (1). Det kreves derfor kostpenger av
studentene som deltar i undervisningen. Det vil bli gitt informasjon om beløp og
betalingsordning ved oppstart av undervisningen.
1 semester
15
Høst
Kristiansand
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap