Kunnskap
Etter fullført emne skal studenten
Ferdigheter
Etter fullført emne skal studenten
Generell kompetanse
Etter fullført emne skal studenten
Emnet dekker 15 sp av mat og helse 1 i grunnskolelærerutdanningen 1-7. Det gir en innføring i grunnleggende ernæring, helsefremmende kosthold og prinsipper for bærekraftig og etisk matforbruk. I emnet inngår også FoU-oppgaven. Skolefaget mat og helse settes i et større samfunnsmessig perspektiv der studentene får innsikt i hvordan opplæring i faget kan bidra til å utjevne sosial ulikhet i helse. Undervisning og arbeidskrav er i tråd med kompetansemålene i mat og helse etter 4. og 7. årstrinn.
Faget i praksis
Arbeid med faget vil bli knyttet opp mot praksis i grunnskolen for trinn 1-7. Studentene skal i løpet av praksisperioden benytte relevante pedagogiske digitale verktøy og samle inn data til FoU-oppgaven.
Undervisningen består av fellesforelesninger, seminarer, gruppearbeid, praktiske øvelser og fremlegg av FOU arbeid. Studentene vil benytte relevante digitale verktøy, og nettsider.
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 400 timer. Deler av undervisningen krever 100 % fremmøte. Det er krav om minimum 70 prosent fremmøte til øvrig undervisning. Se Canvas for nærmere informasjon.
Det inngår 15 dager praksis for grunnskolelærerstudenter. Andre studenter skal utføre et didaktisk arbeid av tilsvarende omfang som må være bestått.
Grunnskolelærerstudenter må ha bestått:
Grunnskolelærerstudenter må ha godkjent:
Enkeltemnestudenter må ha bestått:
Enkeltemnestudenter må ha godkjent:
Eksamen er todelt:
1 semester
15
Høst
Kristiansand
Fakultet for helse- og idrettsvitenskap