ha kunnskap om de viktigste ernæringsutfordringene i Norge i ulike sosiale lag og ulike faser av livet
ha kunnskap om individuelle og samfunnsmessige forhold som påvirker kostholdet
ha kunnskap om utviklingen i norsk kosthold og hvordan kostholdsdata samles inn
kjenne til relevante forebyggingsstrategier i ernæringsarbeid
kunne reflektere rundt etiske problemstillinger i ernæringsarbeid
Innhold
Beskrivelse av kosthold og ernæringsutfordringer i ulike grupper i Norge
Sosial ulikhet i kosthold
Individuelle og samfunnsmessige forhold som påvirker kostholdet
Kilder til informasjon om kostholdet
Metoder for å samle inn kostholdsdata
Utviklingen i norsk kosthold
Anbefalinger om kosthold og ernæring
Norsk ernæringspolitikk
Ulike typer forebyggingsstrategier
Etiske problemstillinger i ernæringsarbeid
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene er forelesninger, gruppearbeid og oppgaver med presentasjon. Deler av undervisningen er obligatorisk. Det opplyses nærmere om dette ved studiestart og i semesterplanen.
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 270 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent kravene til obligatorisk deltagelse og godkjent arbeidskrav som blir nærmere beskrevet i semesterplanen.
Eksamen
Skriftlig individuell 4 timers skoleeksamen som vurderes med gradert karakter.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.