ha kunnskap om energi og energigivende næringsstoffer og de viktigste funksjonene i kroppen
ha kunnskap om de viktigste funksjonene til vitaminer, mineraler og sporstoffer
ha kunnskap om hvordan de ulike næringsstoffene fordøyes og tas opp i kroppen
kjenne til helsemyndighetenes anbefalinger om kosthold og ernæring
ha kjennskap til helserelaterte tema knyttet til mat og næringsstoffer
Innhold
Energi og energigivende næringsstoffer
Vitaminer, mineraler og sporstoffer i mat og drikke
Fordøyelse, absorpsjon og metabolisme
Norske næringsstoffanbefalinger og kostråd
Mat, næringsstoffer og helse
Undervisnings- og læringsformer
Arbeidsformene er hovedsakelig forelesninger. Deler av undervisningen er obligatorisk. Det opplyses nærmere om dette ved studiestart og i semesterplanen.
Arbeidsomfang i emnet er beregnet til ca. 270 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Godkjent arbeidskrav som vil bli nærmere beskrevet i semesterplanen.
Eksamen
Skriftlig individuell 2 timers skoleeksamen (flervalgstest) som vurderes med gradert karakter.
Studentevaluering
Emneansvarlig i samråd med studenttillitsvalgt fastsetter evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering, jf. kvalitetssystemet kapittel 4.1. Informasjon om evalueringsform for emnet publiseres i Canvas.