Kunnskaper: Studenten
Ferdigheter: Studenten
Generell kompetanse: Studenten
Emnet deles i tre, hvor av 1/3 er FoU-oppgaven, 1/3 språk og didaktikk og 1/3 kultur, litteratur og didaktikk. FoU-oppgaven skal være et selvstendig og forskningsbasert skriftlig arbeid der studenten skal formulere og svare på en valgt problemstilling. Problemstillingen skal være praksisnær. Oppgaven skal gi en helhetlig og sammenhengende fremstilling av og refleksjon over sentrale spørsmål i profesjonsutøvelsen. Del 2 som omhandler språk og didaktikk gir større innsikt i tekstkompetanse og språkferdighet samt kunnskaper om språkets struktur. Del 3 som omhandler kultur, litteratur og didaktikk fokuseres det på øvelser i å analysere og vurdere tekster fra ulike sjangrer samt formidling av slike tekster til elever. Det gis stimulans til egen litteraturopplevelse og litteraturopplevelse hos elever, for eksempel gjennom egenproduserte tekster (prosa, poesi, adapsjoner etc.). Videre gis det økt innsikt i samfunnsforhold og kultur, nåtid og fortid, i den engelskspråklige verden. Emnet gir økt erfaring i bruk av inspirerende og læringsfremmende aktiviteter og arbeidsmåter og økt innsikt i valg og bruk av tekster og andre læringsressurser.
Faget i praksis
Undervisningen fokuserer på forberedelse til praksis, planlegging og gjennomføring av undervisningsopplegg, samt vurdering av opplegg i etterkant. Det settes større krav til studentenes refleksjon over sin egen rolle som engelsklærer i praksisopplæringen.
Emnet er lagt opp med ulike undervisningsformer i større og mindre studentgrupper. Det blir lagt vekt på studentaktive arbeidsformer som gruppearbeid, muntlige og skriftlige studentarbeid, samt digitale arbeidsformer. Det er 70 % obligatorisk fremmøte i undervisningen. Det inngår 15 dager praksis for grunnskolelærerstudenter.
Emnet har et forventet arbeidsomfang på ca. 800 timer.
1 semester
30
Høst
Kristiansand
Fakultet for humaniora og pedagogikk