Studenten må ha bestått minst 130 studiepoeng i utdanningsplanen sin ved starten av det semesteret bachelorprosjektet gjennomføres. Tema og problemstilling for oppgaven skal godkjennes av Universitetet i Agder.
Læringsutbytte
Etter gjennomføring av bacheloroppgaven, skal studenten kunne anvende aktuell kunnskap og teknologi for å analysere og løse problemer for industri og offentlig sektor. Studenten skal kunne skrive en vitenskapelig rapport og være i stand til å formidle en problemstilling og en løsning både muntlig og skriftlig i faglige og allmenne sammenhenger.
Innhold
Temaområde og problemstilling velges av studenten(e) under veiledning. Prosjektet velges fortrinnsvis innenfor studiets hovedfordypningsområder. I hvilken grad prosjektoppgaver kan omfatte andre områder, avhenger av veiledningskapasiteten. Prosjektet utformes så langt det er mulig slik at det kan gjennomføres og utprøves i bedrifter slik at man oppnår erfaring med praktisk-industriell anvendelse av de teoretiske kunnskapene, og får et innblikk i industriens behov på dette området.
Undervisnings- og læringsformer
Selvstendig prosjektarbeid tilrettelagt med ukentlige veiledningsmøter. For hver gruppe er det obligatorisk fremmøte til minst 10 veiledningsmøter. Studenter og veileder har et felles ansvar for at dette følges opp. Bachelorprosjektet utføres normalt i gruppe, men kan i spesielle tilfeller, etter avtale med fagansvarlig, utføres individuelt.
Kan undervises på engelsk.
Bachelorprosjektet gjennomføres normalt i vårsemesteret. Fakultetet kan etter søknad godkjenne at bachelorprosjektet gjennomføres i høstsemesteret dersom studenten oppfyller forkunnskapskravene og det er tilgjengelig veiledningskapasitet for prosjektet.
Forventet arbeidsomfang i emnet er ca. 540 timer.
Vilkår for å gå opp til eksamen
Deltakelse i obligatorisk veiledning.
Eksamen
Prosjektrapport som normalt utføres i gruppe. Gradert individuell karakter. Individuell karakter kan justeres inntil en bokstavkarakter på grunnlag av muntlig presentasjon. Det er ikke anledning til å levere forbedret versjon av tidligere oppgaver i forbindelse med ny eller utsatt eksamen. Nærmere informasjon om krav til prosjektrapporten gis i Canvas.
Studentevaluering
Emneansvarlig fastsetter i samråd med studenttillitsvalgt evalueringsform og om emnene skal ha midtveis- eller sluttevaluering i tråd med kvalitetssystemet kapittel 4.1.