Dette påbyggingsstudiet legger hovedsakelig vekt på studentens utvikling som utøvende musiker.
Studenten søker opptak til én av følgende to spesialiseringer:
Individuell solo- og ensemblevirksomhet står sentralt i begge spesialiseringene. Her vil studenten videreutvikle sitt solistiske og kammermusikalske repertoar og sitt personlige uttrykk som musiker.
Profesjonsnærhet og arbeidslivsrelevans er viktig i dette studieprogrammet. Gjennom Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk sitt samarbeid med Kilden Teater og Konserthus kan studentene få praksisplasser i Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Vokalensemble, Kilden Opera eller i forbindelse med kunstneriske prosjekter i regi av Kilden Dialog eller andre aktører.
Om spesialiseringene:
Som en del av kunstnerisk utøvende spesialisering kan studentene i emnet MUK406 Musikkidentitet og utøvende praksis velge mellom følgende fordypningsområder: ensemblesang, orkesterakademi, klaver i samspill, korledelse, kunstnerisk kreativ. Studenten skal utvikle sin profil gjennom solistisk arbeid med et spesielt repertoar, en komponist, en epoke, klassisk musikkimprovisasjon eller egen komponering og arrangering. Arbeidsrelevant praksis gjennomføres i form av deltakelse i / ledelse av konsertproduksjoner og kunstneriske prosjekter i regi av eksterne aktører.
Ensemblesang
Studenten skal utvikle sin utøverkompetanse og profil i ensemblesang. Praksis gjennomføres primært med opera-, musikkteater- og konsertdeltakelse i Kilden og i Kilden Vokalensemble.
Orkesterakademi
Studenten skal utvikle sin utøverkompetanse og profil i orkesterspill. Her inngår også arbeid med orkesterutdrag og prøvespillrepertoar til orkesterstillinger. Praksis gjennomføres med musikertjeneste i Kristiansand Symfoniorkester.
Klaver i samspill
Studenten skal utvikle sin kompetanse og profil som klaverpartner med andre instrumentalister og sangere. Dette inkluderer arbeid med repetisjon, akkompagnement, duo-klaver eller annen type samspill. Praksis gjennomføres i regi av UiA i samarbeid med Kilden Dialog eller andre aktører i form av deltakelse i / ledelse av konsertproduksjoner og kunstneriske prosjekter.
Korledelse
Studenten skal utvikle sin utøverkompetanse og profil innenfor korledelse med innretning mot det frivillige musikklivet. Praksis i kordireksjon gjennomføres i samarbeid med eksterne kor og aktører som Kristiansand Vokalensemble eller relevante aktører innenfor det frivillige musikklivet.
Kunstnerisk kreativ
Studenten skal utvikle sin profil gjennom solistisk arbeid med et spesielt repertoar, en komponist, en epoke, klassisk musikkimprovisasjon eller egen komponering og arrangering. Praksis gjennomføres i form av deltakelse i / ledelse av konsertproduksjoner og kunstneriske prosjekter i regi av UiA i samarbeid med eksterne aktører.
Oppstart av fordypningsområdene ensemblesang og klaver i samspill avhenger av studentgrupper med tilfredsstillende besetninger.
Kunstnerisk vitenskapelig spesialisering gir et musikkvitenskapelig grunnlag knyttet opp mot praktisk utøvervirksomhet. Studenten får i tillegg til hovedinstrumentundervisning og ensemble-/konsertvirksomhet kunnskaper innenfor musikkvitenskap, forskningsmetode, -etikk, -praksis og arbeid med prosjektbeskrivelser. I denne spesialiseringen velger studenten emnet MUK408 Vitenskapelig praksis og forskningsprosjektutvikling.
Etter fullført studium skal studenten:
KUNNSKAP
FERDIGHETER
GENERELL KOMPETANSE
Studiet legger opp til varierte undervisnings- og læringsformer som én-til-én undervisning, mesterklasser, seminarer, klasseromsundervisning og fellestimer. Studentenes arbeidstid vil i hovedsak gå med til arbeid med eget hovedinstrument, ensemblespill, deltakelse i praksis og arbeid med fordypningsområde. Studentene får muligheter for medvirkning i prosjekter med aktuelle aktører og samarbeidspartnere. Det er obligatorisk for studentene å delta i planlegging og gjennomføring av konsertvirksomhet i universitetets regi. Det tilbys individuell veiledning i tilknytning til skriftlig arbeid, og veiledningen kan gjennomføres helt på nett eller på campus etter individuell tilpasning til studentens behov. En vesentlig del av studentenes arbeidstid vil gå med til øving, både individuelt og i ensembler og til eget vitenskapelige arbeid.
For kunstnerisk vitenskapelig spesialisering gis den teoretiske delen av spesialiseringen som nettbasert undervisning med tett oppfølging av en tildelt veileder. Canvas brukes som plattform for nettundervisningen.
Gjennom Institutt for musikk og musikkpedagogikk sitt samarbeid med Kilden Teater og Konserthus får studentene praktisere i Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Solistensemble, Kilden Opera eller under kunstneriske prosjekter i regi av Kilden Dialog eller andre aktører.
Den digitale læringsplattformen Canvas benyttes som kommunikasjonskanal for studieprogrammet.
Deler av undervisningen er obligatorisk. Se den enkelte emnebeskrivelse.
60
Heltid
Kristiansand
Fakultet for kunstfag